Servind

Scania vystavovala na Jičínském veletrhu

Scania vystavovala na Jičínském veletrhu

Scania na Jičínském veletrhu vystavovala tři vozidla pro hasiče, komunální služby a údržbu silnic. O popularitě hasičských vozidel Scania svědčí i fakt, že naprostá většina vystavovaných exponátů na Jičínském veletrhu byla na podvozcích od tohoto švédského výrobce.

Nejen díky svému zbarvení působil na stánku společnosti Scania nejvýraznějším dojmem hasičský speciál P 500 XT s nástavbou od společnosti Kobit. Toto vozidlo, které je určeno pro Hasičský záchranný sbor v Mladé Boleslavi, pohání šestiválec 13 l o výkonu 368 kW (500 k). Protože Scania velmi dbá na pasivní i aktivní bezpečnost, může švédský výrobce nabídnout i boční airbagy, což je v tomto segmentu stále výjimkou. Také toto konkrétní vozidlo je tímto bezpečnostním prvkem vybaveno, a tak kromě čelních chrání posádku i boční airbagy.

Pozornost budila také Scania G 320 pro komunální služby. Speciál pro svoz podzemních kontejnerů je určen pro Technické služby města Olomouc. Zajímavostí je nejen jeho nakládací rameno pro vyzvednutí odpadu. Oproti klasickým svozovým vozidlům musel být upraven i podvozek. Rozvor a nástavba od společnosti Hanes totiž byly zkráceny kvůli optimální doložnosti a využití, protože jinak by docházelo k nedovolenému přetěžování.

Třetím vozidlem byla zametací Scania P 410 s nástavbou od společnosti Kobit využívaná Údržbou silnic Královéhradeckého kraje. Jedná se o výkonný speciál postavený na 18 t podvozku, který je poháněn šestiválcem 13 l o výkonu 300 kW (410 k), takže vozidlo zvládne údržbu silnic i v náročném kopcovitém terénu. 

Datum zveřejnění

28.08.2020

Zdroj informací

Scania

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.216 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál