Servind

Látkové ručníky MEWA pro hygienu i udržitelnost

Látkové ručníky MEWA pro hygienu i udržitelnost

Látkové ručníky jsou 100% hygienické, snižují o 95 % množství odpadu, spotřebují o 48 % méně energie a způsobují o 29 % méně emisí skleníkových plynů. Zaručují tedy naprostou čistotu a zbytečně nezatěžují životní prostředí. Mnozí to možná nevědí, ale látkové ručníky MEWA jsou jednorázové. Jejich dávkovač totiž funguje na principu retrakce, tedy stahování.

Role v zásobníku je rozdělena na více než 100 hygienických částí, které slouží k jednomu použití. Pokud zatáhnete za roli, dostanete vlastní kus látky. Automat po jednom vydává čisté části a po použití ji okamžitě stáhne. Dvoukomorový systém s ochranou proti kontaminaci zajišťuje uvnitř zásobníku striktní oddělení mezi použitým a čistým.

Jednorázové ručníky z navíjecích automatů jsou mimochodem podle komise pro hygienu v nemocnicích a prevenci infekcí použitelné také v hygienicky citlivých oblastech, jako je například zdravotnictví. A to dokonce i v dobách pandemie.

Pojem „jednorázový ručník“ tak nemusí vždy znamenat papírový ručník na jedno použití. Každý kousek látky z role je totiž využit jen jednou, ale po praní znovu poslouží až stokrát.

Myslíme si, že to je dobrá zpráva pro každého, kdo přemýšlí nad hygienou i udržitelností.

Datum zveřejnění

31.08.2020

Zdroj informací

MEWA

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2031 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál