Servind

Škoda Auto otvírá nové obory na SOUS

Škoda Auto otvírá nové obory na SOUS

Střední odborné učiliště strojírenské společnosti Škoda Auto otvírá s nadcházejícím školním rokem nové obory zaměřené na aktuální poptávku po odborných profesích v automobilovém odvětví. Nové obory IT technik pro výrobní systémy a Elektromechanik pro zařízení a přístroje připraví žáky na moderní požadavky Průmyslu 4.0, a rozšíří už tak bohatou nabídku studijních programů, završených maturitním vysvědčením nebo výučním listem.

„Nové studijní obory reagují na poptávku po specialistech v souvislosti s rozvojem Průmyslu 4.0 a otvírají mladým lidem další možnosti, jak najít perspektivní uplatnění. Zaměření školy odpovídá reálným potřebám trhu práce, což dokládá skutečnost, že 98 % absolventů učiliště, kteří nastoupili do automobilky Škoda Auto v roce 2019, získalo práci ve vystudovaném oboru,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast řízení lidských zdrojů.

Střední odborné učiliště strojírenské společnosti Škoda Auto se zaměřuje především na strojírenství a elektrotechniku. Pro školní rok 2020/2021 bylo evidováno více než 800 přihlášek, do prvních ročníků bylo přijato 292 žáků. Škola otvírá v tomto školním roce 17 oborů včetně nástavbového a dálkového studia, a to jak tradičních, zakončených výučním listem, jako autolakýrník, nebo operátor logistiky, tak maturitních, například mechatronik, nebo průmyslový logistik. Díky široké nabídce zde najdou uplatnění chlapci i dívky. Všichni úspěšní absolventi zároveň získávají na základě společného rozhodnutí společnosti Škoda Auto a Odborů KOVO nabídku pracovního místa na dobu neurčitou ve společnosti Škoda Auto.

Střední odborné učiliště strojírenské je součástí Škoda Akademie, která byla založena v dubnu 2013 a jejímž cílem je komplexní vzdělávání žáků a zaměstnanců. Škoda Akademie je zodpovědná za personální rozvoj zaměstnanců Škoda Auto i za prohlubování jejich odborných znalostí mimo jiné také v souvislosti s transformací v oblasti elektromobility.

Datum zveřejnění

03.09.2020

Zdroj informací

Škoda Auto

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.251 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál