Servind

Další dvě ultrarychlé stanice v síti E.ON Drive

Další dvě ultrarychlé stanice v síti E.ON Drive

Vedle dvou ultrarychlých dobíječek v Rozvadově a ve Vystrkově mohou řidiči elektromobilů v síti E.ON Drive využívat i dva hyperchargery u Olbramovic u hlavního tahu z Tábora na Prahu. Do sítě E.ON patří díky projektu Partnerské dobíječky. Díky zapojení do platformy Hubject jsou navíc všechny stanice v síti E.ONu, včetně partnerských, přístupné i pro řidiče z dalších evropských zemí.

V areálu firmy Davo Car v Olbramovicích vyrostly dvě ultrarychlé stanice výrobce Alpitronic, které mohou dosáhnout výkonu až 150 kW a svůj vůz si tam mohou řidiči dobít pro další jízdu doslova za pár minut. Atraktivně tak rozšiřují portfolio dobíječek E.ONu.

„Poskytujeme mnoho služeb na poli mobility a vzhledem k rostoucímu zájmu o elektromobilitu jsme se rozhodli je rozšířit i o možnost dobíjení. Pořídili jsme dvě dobíjecí stanice hypercharger. Jedná se o skloubení moderního designového kousku a velmi výkonného dobíjecího pomocníka pro uživatele elektromobilů,“ vysvětluje Kateřina Vojtěchová z firmy Davo Car.

Síť E.ON Drive má v tuto chvíli v Česku 70 dobíjecích stanic, 15 z nich je tzv. partnerských, což znamená, že si je na vlastní náklady vybuduje investor, ale spravuje je pro něj E.ON v rámci produktu Partnerská dobíječka Veřejná dobíječka. V drtivé většině se jedná o AC stanice s pozvolným dobíjením, u který nejsou vysoké vstupní náklady.

„Partnerské dobíječky, které jsme na jaře tohoto roku spustili, si rychle získávají další zákazníky. Neustále tuto službu zlepšujeme a již nyní je součástí partnerských stanic i napojení do největší mezinárodní dobíjecí sítě Hubject. To zvyšuje profitabilitu dobíječky pro majitele,“ říká Martin Klíma, vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON.

Datum zveřejnění

09.09.2020

Zdroj informací

E.on

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2079 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál