Servind

Chytré pneumatiky Nokian Tyres Intuitu v prodeji

Chytré pneumatiky Nokian Tyres Intuitu v prodeji

Společnost Nokian Tyres loni na veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru představila chytré pneumatiky Intuitu. Ty nyní budou k dispozici pro vybrané zemědělské stroje a traktory smluvních zemědělců. Jejich prodej začne ve Finsku.

Chytré pneumatiky vybavené senzorem a aplikaci na smartphonu umožní získat údaje o tlaku vzduchu a teplotě v pneumatikách přímo na telefon.

Chytré pneumatiky jsou registrované v aplikaci Intuitu, která ukazuje údaje o pozici pneumatiky na vozidle, tlak huštění a teplotu u všech vozidel vybavených chytrými pneumatikami. Do aplikace může majitel vozového parku zahrnout tolik řidičů a vozidel, kolik potřebuje. To znamená, že řidič má k dispozici aktuální informace a dostává upozornění pro aktuálně užívané vozidlo, zatímco manažer vozového parku může sledovat celkový stav a využívat maximální potenciál pneumatik i vozidel. Stejně tak i výrobci vozidel budou těžit z uživatelsky přívětivého řešení chytrých pneumatik, které přiláká větší množství zákazníků. Registrace do aplikace Intuitu navíc rozšiřuje záruku na pneumatiku.

Nokian Tyres Intuitu usnadňuje sledování stavu pneumatik a poskytuje finanční úspory protože pomáhá rychle reagovat na problém s pneumatikou. Drobné průpichy lze snadno a levně opravit, pokud se odhalí dřív než se drahá pneumatika úplně zničí.

Prodej chytrých pneumatik Nokian Tyres Intuitu bude probíhat postupně. Začal ve Finsku s pneumatikami pro traktory Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI a Nokian Tractor King a ve stejném okamžiku je možné si stáhnout aplikaci. V první fázi objednávky probíhají prostřednictvím prodejců řetězce Vianor a později i prostřednictvím dalších.

I když již současné vlastnosti Intuitu mění způsob užívání pneumatik, mají ještě hodně co nabídnout. Například se vyvíjí měření hloubky dezénu a integrace Nokian Tyres Intuitu s vlastním operačním softwarem vozidel.

Datum zveřejnění

16.09.2020

Zdroj informací

Nokian Tyres

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2542 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál