Servind

První seminář robotického broušení společností Servind a Amtech

První seminář robotického broušení společností Servind a Amtech

Příprava a realizace pilotního semináře je jedním z bodů, letos v létě podepsaného memoranda mezi společnostmi Servind a Amtech. Společnost Servind do společné spolupráce vkládá více než 25 let zkušeností v oblasti přípravy povrchu a zbrusu novou brusnou hlavici Mirka Airos, což je první elektrická bruska speciálně vyvinutá pro robotické broušení. Společnost Amtech přináší své znalosti implementace kolaborativních robotů Universal Robots.

„Technologie robotického broušení do nedávna zněla jako výmysl autorů sci-fi filmů a románů. Proto jsme se rozhodli celý seminář koncipovat jako pozvání na premiéru vědeckofantastického filmu do kina. Místo tradiční pozvánky na představení novinky obdrželi pozvaní zákazníci velkoformátový plakát, který je zval na návštěvu právě přicházejícího filmového trháku,“ říká vedoucí marketingu a produktového managementu ve společnosti Servind Tomáš Cafourek.

Po přivítání začalo odpoledne krátkou teoretickou částí, kde jednatel společnosti Servind David Bártek vysvětlil celkovou strategii a vize v oblasti robotizace a automatizace a koncept spolupráce mezi Servindem a Amtechem v oblasti robotického broušení.

„Servind tímto krokem vstupuje do nové technologické éry. Kombinace brusky AIROS a kobotů Universal Robots, které se jednoduše instalují a jejichž programování zvládne běžný uživatel, velmi rozšiřuje potenciální možnost využití robotického broušení i na aplikacích a procesech, kde to dříve nebylo technicky myslitelné ani ekonomicky smysluplné,“ zdůraznil David Bártek.

Sales manager for robotics společnosti Amtech Tomáš Ševčík poté představil svou firmu. Pak byly účastníkům semináře podrobně představeny unikátní brusné hlavice Mirka Airos.

„Airos je první smart elektrická bruska určená pro robotické broušení. Je plně integrovatelná s OEM robotickými systémy nebo kolaborativními roboty. Může provádět intenzivní broušení s vysokým pracovním zatížením, kdy je vyžadována přesnost a minimální údržba. Instalace brusné hlavice probíhá velmi snadno, aniž by bylo zapotřebí speciálního nářadí a nástrojů. U brusky AIROS je navíc zajištěna plná kontrola otáček a jejího ovládání,“ vysvětlil projektový manažer společnosti Servind Petr Dvořák.

V poslední teoretické části se zákazníci od lektora Universal Robots Academy Josefa Nekvindy dozvěděli více o funkcionalitách a parametrech kolaborativních robotů Universal Robots a souvisejících službách a servisu.

Následovalo to nejpodstatnější a vizuálně i nejatraktivnější, a to praktické demonstrace robotického broušení různě tvarovaných povrchů těles včetně ukázky jednoduchého naprogramování robota jednoduchým brusným programem.

Nyní už je naplánován další seminář, který proběhne v polovině října v Brně a později i na Slovensku.

Datum zveřejnění

25.09.2020

Zdroj informací

Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2108 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál