Servind

Sodexo: test na covid-19 jako benefit

Sodexo: test na covid-19 jako benefit

Zaplněné termíny on-line rezervací, několikahodinové fronty a dlouhé čekání na výsledky testů. Ačkoli se situace zlepšuje, testování na covid-19 vypadá na mnoha místech přesně takto.

„Pokud se tomu všemu chcete vyhnout, a přesto test potřebujete nebo chcete, máte i jiné možnosti než státem či kraji zřizované nemocnice a polikliniky,“ říká obchodní ředitel laboratoří AeskuLab Ing. Tomáš Gašpar.

PCR test na covid-19, tedy detekci přítomnosti viru v organismu výtěrem z nosu a krku, nabízí laboratoře a kliniky samoplátcům již několik týdnů. „Výsledky testů jsou k dispozici do 24 maximálně do 48 hodin, rychleji to kvůli nezbytným laboratorním postupům není možné,“ vysvětluje Tomáš Gašpar.

Cena testu je 1756 korun, což je částka stanovená už na jaře Ministerstvem zdravotnictví, která zahrnuje samotný laboratorní test (1674 Kč) a náklady na odběr ve výši 82 Kč. „Víme, že situace je pro všechny nesmírně náročná, a proto naprosto respektujeme cenu stanovenou ministerstvem. Máme také test krve na protilátky, ze kterého se dá zjistit, jestli pacient covid-19 prodělal. Za ten zaplatí 700 korun,“ dodává Tomáš Gašpar. 

Pokud máte od svého zaměstnavatele Flexi Pass Card a na ní dostatečný kredit, můžete s ní za tento i další zdravotní testy pohodlně zaplatit právě v AeskuLab. „Jsme rádi, že se nám podařilo tuto službu pro naše klienty a jejich zaměstnance domluvit a věříme, že jim pomůže v péči o jejich zdraví,“ říká Aleš Vaverka ze společnosti Sodexo Benefity s tím, že právě benefity z oblasti zdravotnictví patří v současnosti mezi těmi nejvíce poptávanými u většiny firem. „Víme, že lidé jsou mnohdy z nastalé situace bezradní a tohle jim snad přístup k testům usnadní,“ uzavírá Vaverka.

Více informací o testování najdete na www.koronavirus-testy.cz, kde lze i zarezervovat termín pro odběr a vybrat si odběrové místo. Rezervace je povinná. Více informací o možnostech platby s Flexi Pass Card najdete na www.mujpass.cz.

Datum zveřejnění

20.10.2020

Zdroj informací

Sodexo

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2671 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál