Servind

Seat Leon získal ocenění AutoBest 2021

Seat Leon získal ocenění AutoBest 2021

Nový Seat Leon byl zvolen vítězem ankety AutoBest 2021, a získal tak evropské ocenění „Best Buy Car of Europe 2021“ jako nejlepší vůz ke koupi v Evropě v roce 2021. Porota ankety AutoBest má 31 členů z celé Evropy, kteří patří mezi nejvýznamnější motoristické novináře (zástupcem České republiky je šéfredaktor magazínu Autoservis a mobilita Ing. Vladimír Rybecký). Společnost Seat obdržela toto ocenění již podruhé ve své 70leté historii - v roce 2017 byl oceněn model Seat Ateca. Seat tím potvrzuje své zaměření na vývoj vozidel, která jsou mimořádná a nabízejí na trhu něco výjimečného.

„Jsme hrdí, že byl náš nový Seat Leon zvolen vítězem ankety AutoBest 2021. Pro tým, který připravil uvedení historicky nejlepšího Leonu na trh, je to nejlepší možné uznání. Ocenění pro vůz, navržený, vyvinutý a vyráběný v Barceloně, nám dodává novou sílu k tomu, abychom s důvěrou hleděli do budoucnosti. Jednotlivé generace modelu Seat Leon prokázaly, že je důležitým pilířem segmentu, a ocenění od porotců ankety AutoBest potvrzuje význam Leonu na trhu. Nový Leon posouvá svůj segment na zcela novou úroveň. Kombinací pozoruhodného designu a pokrokové techniky jsme vytvořili vůz, který poskytuje vše, co zákazníci požadují,“ řekl předseda představenstva společnosti Seat a značky Cupra Wayne Griffiths.

Anketa AutoBest patří mezi nejprestižnější v Evropě. Organizátoři ji vyhlašují od roku 2001. Porotu tvoří 31 novinářů, kteří měli na začátku listopadu během finálového kola v Rakousku příležitost uskutečnit zkušební jízdy s modelem Seat Leon s kompletní řadou nabízených motorů včetně verze s externě nabíjitelným hybridním pohonem.

Nový Seat Leon navazuje na mimořádné úspěchy svých předchůdců. Celkem se prodalo již více než 2,3 milionu těchto vozů všech generací, které utvářely podobu segmentu kompaktních vozů. Seat Leon je od roku 2014 bestsellerem ve Španělsku.

Za úspěchem modelu Leon stojí investice 1,1 miliardy eur, která umožnila dosáhnout nové úrovně konektivity, hospodárnosti, dynamiky a bezpečnosti a také připravit výrobní zařízení na výrobu historicky první verze s plug-in hybridním systémem nabízeným společně s ostatními druhy pohonu.

Nový Leon byl navržen a vyvinut v Barceloně s cílem udržet si své postavení nejen klíčového pilíře produktové řady značky Seat, ale také výjimečného vozidla v segmentu. Řidiči s novým Leonem získají vozidlo, které dokonale ladí s jejich životním stylem a potřebami. Na tom se podílí mimo jiné ještě vyšší úroveň konektivity, díky níž se Leon jako první kompletně síťově propojený vůz značky stane opravdovou součástí digitálního života svého majitele.

Hospodárnost a ohleduplnost k životnímu prostředí reprezentuje nová technika v konstrukci motorů na benzin (TSI), naftu (TDI) a stlačený zemní plyn (TGI). Nabídku završují varianty s částečně hybridním systémem (eTSI) a externě nabíjitelným hybridním pohonem (e-Hybrid). Seat Leon patří mezi nejlepší vozy ve své kategorii také díky výbavě s nejvyspělejšími asistenčními systémy.

Nový Seat Leon vděčí za mimořádný pokrok v oblastech konektivity, hospodárnosti, provozních vlastností a bezpečnosti, jejíž vrcholnou úroveň nedávno potvrdilo pětihvězdičkové hodnocení v testech Euro NCAP 2020, zčásti technické platformě MQB Evo, která umožnila vyvinout vozidlo, splňující rozmanité požadavky zákazníků značky Seat.

Datum zveřejnění

15.12.2020

Zdroj informací

Seat

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2624 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál