Servind

Isuzu přiváží na český trh nový D-Max

Isuzu přiváží na český trh nový D-Max

Japonská automobilka Isuzu prostřednictvím společnosti Isuzu Sales Deutschland uvádí na český trh novou generaci pick-upu D-Max. Robustností a flexibilitou se zaměřuje na flotily, obce, řemeslníky, komunální služby, živnostníky, soukromé osoby i rodiny.

Karoserie a podvozek byly přepracovány pro zajištění robustnosti, zlepšení mobility v terénu, odolnosti a výkonu. Zavěšení kol (vzadu s nově zkonstruovanými listovými pery) bylo upraveno pro nejextrémnější podmínky.

Nový D-Max je poháněn přepracovaným turbodieselem Isuzu 1,9 l s elektronicky řízeným turbodmychadlem VGS (Variable Geometry System) a novým vysokotlakým palivovým systémem s přímým vstřikováním. Plní emisní normu Euro 6d a přitom stále umožňuje tažení přívěsu až 3,5 t. Motor poskytuje 120 kW (163 k) při 3600/min a 360 N.m v rozsahu od 2000 do 2500/min.

Převodovka je šestistupňová automatická nebo šestirychlostní přímo řazená. Ve verze 4x4 přenáší lehčí jednodílný hliníkový spojovací hřídel točivý moment na zadní diferenciál vybavený elektromagnetickou uzávěrkou pro konstantní trakci v terénu.

Díky optimalizaci ventilace komponent pohonu a elektrické soustavy se podařilo zvýšit hloubku brodivosti na 800 mm. D-Max má nyní větší světlou výšku a rozsáhlou ochranu podvozku, která chrání důležité systémy před poškozením. Díky přepracování karoserie a podvozku se zlepšily i nájezdové a přejezdové úhly.

D-Max je standardně vybaven autonomními bezpečnostními a asistenčními systémy ADAS (Advanced Driver Assistance System). Mezi ně patří adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, autonomní nouzové brzdění, monitorování mrtvého úhlu, pasivní a aktivní varování před opuštěním jízdního pruhu a další. Průzkumy ukázaly, že téměř polovina všech majitelů Isuzu tahá se svým vozidlem přívěs až do maximální hmotnosti 3,5 t. Z důvodu zvýšení bezpečnosti i v této oblasti jsou proto všechny verze vybaveny stabilizací přívěsu.

Kromě nejmodernějšího informačního a zábavního systému je řidič informován o nejnovějších systémech vozidla prostřednictvím nového 4,2“ multiinformačního displeje, který zobrazuje údaje o spotřebě paliva a dojezdu, stejně jako sekvence nabídky ADAS.

Nový D-Max je k dispozici s karoseriemi Single Cab, Space Cab a Double Cab a ve čtyřech variantách výbavy: L, LS, LSE a jako nový špičková verze V-Cross. D-Max LS má elektricky vypínatelnou uzávěrku diferenciálu, vyhřívání sedadel vpředu a parkovací asistent. D-Max LSE nabízí větší komfort, funkce se 7“ informačním a zábavním systémem, rádio DAB+, dvouzónovou klimatizací, Bi-LED světlomety a litá kola. Vrcholná verze V-Cross, nabízená jako Double Cab, je alternativou k vozům SUV. Má 9“ informační a zábavní systém, osm reproduktorů, interiér v černé barvě s koženými prvky a rozšířené blatníky.

Datum zveřejnění

28.12.2020

Zdroj informací

Isuzu Sales Deutschland

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2615 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál