Servind

Nový lešticí systém Rupes

Nový lešticí systém Rupes

I v roce 2020 společnost Rupes ve svém sortimentu představila několik novinek. Jednou z nejvýznamnějších byl zcela nový lešticí systém sestávající z nových lešticích kotoučů a past. D-A Coarse, D-A Fine a D-A Ultrafine jsou názvy tří nových lešticích molitanových kotoučů. Nové pasty nesou názvy D-A Coarse, D-A Fine a Uno Pure.

Modrý molitan D-A Coarse je nejagresivnějším korekčním kotoučem z řady Rupes BigFoot. Je speciálně navržen pro použití s excentrickými a planetárními leštičkami. Unikátní struktura otevřených buněk kotouče v kombinaci s pastou D-A Coarse umožňuje odstranění jak lehkých, tak i těžkých defektů laku na většině lakovacích systémů.

Žlutý molitan D-A Fine je nejvšestrannějším kotoučem z řady BigFoot. Vyznačuje se efektivitou při korekci laku a dolešťování povrchu do vysokého lesku na většině lakovacích systémů. V kombinace s pastou D-A Fine je kotouč vhodný pro odstranění lehkých až středně těžkých defektů, renovaci laku nebo finální doleštění po aplikaci hrubé pasty v předchozím kroku.

Bílý lešticí molitan D-A Ultrafine je určen k finálnímu leštění pro dosažení extrémně vysokého lesku. Struktura kotouče umožňuje leštění laků náchylných k oxidaci a velmi měkkých laků. Kotouč může být rovněž použit pro aplikaci sealantu nebo vosku. Pro odstranění velmi jemných vad laku nebo pro získání vzhledu povrchu na úrovni vozů vystavených v autosalonech by měl být kotouč použit s pastou Uno Pure.

Nové kotouče jsou baleny jednotlivě v pokovovaném fóliovém obalu typu flow pack. Ten zaručuje skvělou ochranu proti nechtěnému natržení nebo propíchnutí obalu, dále ochranu proti UV záření, prachu a vlhkosti. Díky vysoce odolnému obalu si lešticí kotouč zachovává své technické vlastnosti.

Pasta D-A Coarse je vysoce účinná lešticí pasta navržená pro maximální efektivitu v různých průmyslových odvětvích. Tato vysoce abrazivní pasta je ideální volbou pro techniky, kteří touží po rychlém odstranění povrchových defektů a ocení výhody, jako jsou snadná aplikace, dlouhotrvající lubrikace, nízká prašnost, vysoký finální lesk a bezpečné složení pro použití v lakovnách, to vše v jediném produktu. Zaschlé zbytky pasty na povrchu lze snadno setřít.

Pasta D-A Coarse je navržena pro skvělé výsledky při použití s leštičkami BigFoot s dvojím pohybem - excentrickými a planetárními. V kombinaci s modrými lešticími molitany, vlněnými kotouči nebo kotouči z mikrovlákna dokáže pasta D-A Coarse zbavit povrch stop po broušení od zrnitosti 1500 na většině autolaků, gelcoatů a podobných materiálů.

Pasta D-A Fine je výsledkem rozsáhlého testování, jehož cílem bylo vyrobit jemnou lešticí pastu, která spojuje obdivuhodnou korekci laku s vynikajícím finálním vzhledem povrchu. Její patentovaná receptura byla vyvinuta společností Rupes pro skvělé výsledky s leštičkami s dvojím pohybem - excentrickými nebo planetárními. V kombinaci se žlutými lešticími molitany, vlněnými kotouči nebo kotouči z mikrovlákna poskytuje pasta D-A Fine mnohem vyšší úroveň korekce laku ve srovnání s běžnými jemnými lešticími pastami a zároveň zanechává neuvěřitelně kvalitní výsledek, jaký lze očekávat od produktu určeného k finálnímu dolešťování po hrubé abrazivní pastě. Zaschlé zbytky pasty lze z povrchu snadno setřít. Složení produktu D-A Fine je bezpečné pro použití v autolakovnách. Pasta dobře funguje na bezbarvých lacích, jednokrokových barvách, gelcoatech, vrchních lacích atd.

Uno Pure je univerzální, ultra jemná dokončovací lešticí pasta pro použití se všemi typy leštiček. Patentovaná receptura vyvinutá společností RUPES využívá nejnovější abrazivní technologii poskytující nejvyšší úroveň lesku při použití s leštičkami a příslušenstvím z řady Rupes BigFoot. Uno Pure je ideální na velmi měkké laky (např. u japonských aut) a laky náchylné k oxidaci nebo pro dosažení maximální úrovně lesku a hloubky, a to i na tmavých odstínech. Zaručen je vysoký uživatelský komfort díky absenci nežádoucích přísad, snadnému použití a bezpečnému složení vhodnému pro lakovny. Zaschlé zbytky pasty lze z povrchu snadno setřít. Uno Pure je ideální volbou pro celou řadu aplikací.

Distributorem výrobce Rupes pro Českou republiku je společnost Bučan.

Datum zveřejnění

6.1.2021

Zdroj informací

Bučan

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2452 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál