Servind

Karolína Topolová do síně slávy TOP ženy

Karolína Topolová do síně slávy TOP ženy

Karolína Topolová, která se před devíti lety jako první žena v Evropě stala generální ředitelkou velké automotive společnosti, největšího středoevropského prodejce ojetých automobilů AAA Auto, vstoupila do síně slávy v anketě o nejvlivnější ženy tuzemského businessu TOP Ženy Česka.

Pod jejím vedením se skupina Aures Holdings proměnila v komplexního poskytovatele mobility a prodejce digitálních řešení pro obchodování s automobily. V době pandemie dokázala ze dne na den po uzavření provozoven vládou spustit on-line prodej ojetých automobilů a zajistit tak odbyt tisíců vozů i po dobu lockdownu.

Vloni se Karolína Topolová umístila v žebříčku TOP ženy Česka na 1. místě v kategorii Manažerka roku. Karolína Topolová byla letos již po deváté za sebou oceněna odbornou porotou složenou z respektovaných osobností byznysu, akademické sféry i veřejného života. Cílem ankety je zviditelnit úspěšné ženy ze soukromé i veřejné sféry.

„Rok 2020 byl pro celou českou společnost nesmírně náročným. Museli jsme se ze dne na den naučit podnikat v on-line prostředí, když se zavřeli naše kamenné provozovny, učit své potomky, když se uzavřely školy, a celkově změnit svůj dosavadní rytmus života. O to více mě těší a je pro mě ctí ocenění odborné poroty. Je to pro mě vzpruhou do dalšího období, které nebude nejen pro naši společnost vůbec jednoduché,“ uvedla Karolína Topolová, která je stále jedinou ženou, která stojí v čele velké společnosti obchodující s automobily ve střední Evropě.

Karolína Topolová začínala svou kariéru jako programová manažerka v pražském hotelu Prague Hilton Atrium. V roce 1998 založila call centrum v AAA Auto, které se stalo jedním z nejmodernějších a největších v oboru ve střední Evropě. V roce 2006 postoupila na funkci Group HR and Call Centre Director, o rok později se stala viceprezidentkou společnosti a podílela se na vstupu firmy na českou a budapešťskou burzu cenných papírů.

Pod jejím vedením se společnost v roce 2014 prodala v rámci transakce o celkové hodnotě přes šest miliard korun. Aktuálně je již devátým rokem generální ředitelkou a předsedkyní představenstva skupiny Aures Holdings, jako předsedkyně správní rady vede Dětskou dopravní nadaci, která podporuje sirotky obětí dopravních nehod, je vdaná a má sedmiletou dceru.

Datum zveřejnění

30.1.2021

Zdroj informací

AAA Auto/Aures Holdings

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2146 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál