Servind

Pneumatika Nokian z ekologicky šetrných materiálů

Pneumatika Nokian z ekologicky šetrných materiálů

Prémiové zimní pneumatiky Nokian Tyres jsou oceňovány generacemi řidičů, kteří chtějí mít jistotu bezstarostné jízdy ve všech podmínkách. Společnost Nokian Tyres se ovšem nezaměřuje jen na ochranu řidičů - pracuje také na ochraně světa kolem nás. To se promítá do všech činností - od vývoje pneumatiky až po její výrobu.

Jedním z  ambiciózních cílů Nokian Tyres je do roku 2025 představit koncepční pneumatiku, k jejíž výrobě budou použity pouze obnovitelné a recyklované materiály.

Bezpečnost nejen na silnici

Společnost Nokian Tyres vynalezla v roce 1934 první zimní pneumatiku na světě. První zimní pneumatiky se zrodily z potřeby zvýšit bezpečnost na silnici. Tyto pneumatiky zajišťují bezpečnou jízdu na sněhu a ledu, když prší, i když svítí slunce.

„Naše zimní pneumatiky vyvíjíme na základě desetiletí našich znalostí a zkušeností se zimními podmínkami. Každá nová generace navazuje na tu předchozí, protože se nepřetržitě učíme a vyvíjíme nové způsoby, jak se bezpečně přizpůsobit měnícímu se světu kolem nás,“ říká manažerka značky ve společnosti Nokian Tyres Anu Moisio.

V dnešní době ale bezpečnost znamená mnohem víc než jen každodenní cesty na silnici. Všemi našimi aktivitami můžeme přispět k celkovému blahu planety a všeho, co na ní žije.

„Chceme, aby řidiči, kteří si vybrali pneumatiky Nokian Tyres, věděli, že svým výběrem mohou chránit nejen svou rodinu na cestách, ale také svět, ve kterém všichni žijeme,“ říká Anu Moisio.

Závazek učinit svět bezpečnějším místem se projevuje ve všech činnostech společnosti Nokian Tyres, počínaje výzkumem a vývojem a výrobou konče. Vybírá suroviny z udržitelných zdrojů, snižuje množství emisí a odpadu z výroby a pečlivě sleduje logistické a odbytové kanály. Vyvíjí pneumatiky tak, aby byly palivově co nejúčinnější a vyrábí je z odolných materiálů šetrných k životnímu prostředí. Usiluje o bezpečnější svět tak, že vytváří bezpečné prostředí pro zaměstnance a současně vytváří prosperující komunity kolem sebe.

Další ambiciózní cíl: přestavení koncepční pneumatiky pouze z obnovitelných a recyklovaných materiálů do roku 2025

Společnost Nokian Tyres již řadu let vyvíjí pneumatiky udržitelným způsobem. Ve svých produktech používá biologické materiály, jako je řepkový olej, a aktivně zkoumá nové ekologické materiály, stejně jako možnosti užití recyklovaných materiálů. Chce však, aby její pneumatiky byly co nejšetrnější k životnímu prostředí. Ke splnění tohoto cíle si stanovila ambiciózní cíl: do roku 2025 představit koncepční pneumatiku, která bude vyrobena pouze z obnovitelných a recyklovaných materiálů.

„Již téměř 90 let jsme průkopníkem v našem odvětví. Za tu dobu jsme přinesli mnoho inovací, jejichž výhody využívají řidiči často dodnes. Věříme, že s touto koncepční pneumatikou vytvoříme nový základ pro budoucí inovace, které povedou k lepším zítřkům,“ říká vedoucí výzkumu a vývoje ve společnosti Nokian Tyres Olli Seppälä.

Datum zveřejnění

3.2.2021

Zdroj informací

Nokian Tyres

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2563 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál