Servind

Udržitelné inovace od Bridgestone EMIA

Udržitelné inovace od Bridgestone EMIA

Divize originální výbavy společnosti Bridgestone EMIA v roce 2020 potvrdila své postavení poskytovatele trvale udržitelných řešení. Přední světoví výrobci automobilů si v roce 2020 znovu vybírali společnost Bridgestone jako preferovaného dodavatele pneumatik a vývojového partnera. Společnost Bridgestone EMIA poskytla 13 výrobcům automobilů, jakými jsou Mercedes-Benz, BMW nebo Audi, více než 80 nových variant pneumatik jako originální výbavu pro více než 30 různých modelů vozidel.. Loňský rok byl ve znamení inovativních kooperačních projektů se značkami, jakými jsou Lamborghini, Maserati, Volkswagen nebo nový výrobce Ineos Automotive.

Společnost Bridgestone EMIA se v roce 2020 zaměřila se svou divizí originální výbavy na utváření trvale udržitelné budoucnosti mobility. Bridgestone proto loni zavedl do výroby a do svých produktů řadu průkopnických, trvale udržitelných inovací. Mezi ně patří mimo jiné patentovaná technologie společnosti Bridgestone pro vytváření virtuálních modelů pneumatik, která snižuje počty potřebných fyzických prototypů pneumatik i celkovou spotřebu surovin v průběhu testování.

V roce 2020 byla poprvé do silničního provozu uvedena revoluční lehká technologie ENLITEN na kolech elektromobilu Volkswagen ID.3 a přibližně 30 % nových zakázek společnosti Bridgestone EMIA v oblasti originální výbavy bylo v loňském roce určeno výhradně pro elektromobily.

Pneumatiky s technologií ENLITEN mají až o 30 % nižší valivý odpor než prémiové letní pneumatiky Bridgestone. Tím se snižuje spotřeba paliva, resp. elektrické energie, a prodlužuje dojezd. Kromě toho je hmotnost této pneumatiky až o 20 % nižší.  Při výrobě této pneumatiky se spotřebuje až o 2 kg méně surovin. To je další významný přínos pro ochranu životního prostředí, a to z hlediska jak výroby, tak i ekologické likvidace na konci životnosti.

Technologie debutovala v silničním provozu na kolech elektromobilu ID.3, který vyrábí značka Volkswagen, klíčový partner společnosti Bridgestone. Technologie ENLITEN se od té doby používá u pneumatik pro 10 modelů různých výrobců, včetně elektricky poháněného SUV Volkswagen ID.4 a nového modelu Volkswagen Golf 8.

Datum zveřejnění

7.2.2021

Zdroj informací

Bridgestone

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2194 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál