Servind

Akvizice mezi pneumatikáři: Goodyear kupuje Cooper

Akvizice mezi pneumatikáři: Goodyear kupuje Cooper

Americký výrobce pneumatik Goodyear Tire & Rubber Company se chce posílit převzetím svého amerického konkurenta Cooper Tire & Rubber Company. Goodyear chce za transakci zaplatit v hotovosti a svými vlastními akciemi. a Základní kapitál společnosti Cooper oceňuje v celkové výši 2,8 miliardy amerických dolarů (2,3 miliardy eur). Akcionáři společnosti Cooper mají obdržet 41,75 USD v hotovosti za akcii plus 0,907 akcií Goodyear. S uzavírací cenou před víkendem to odpovídá hodnotě 54,46 USD za akcii. V pátek byla cena akcií Cooperu 43,77 USD.

Správní rada Cooperu převzetí údajně schválila. Dokončení převzetí se očekává v druhé polovině roku. Transakce rozšíří nabídku produktů Goodyear kombinací obou značek a vytvoří silnějšího výrobce se sídlem v USA a spojí silné stránky obou společností ve vysoce ziskových segmentech pneumatik pro lehká užitková vozidla (tím se myslí velké pick-upy) a SUV.

Goodyear má přibližně 62 000 zaměstnanců a je jedním z největších výrobců pneumatik. na světě. Mnohem menší Cooper, založený v roce 1914, zaměstnává přibližně 10 000 lidí a je číslem pět na americkém trhu. Do nabídky společnosti Cooper patří značky Cooper, Mastercraft, Avon, Roadmaster, Starfire, Dick Cepek, Dean a Mickey Thompson.

Datum zveřejnění

23.2.2021

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2443 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál