Servind

Bridgestone představuje vrcholnou pneumatiku Potenza Sport

Bridgestone představuje vrcholnou pneumatiku Potenza Sport

Bridgestone představuje ultra vysokovýkonnou pneumatiku Bridgestone Potenza Sport. Pneumatika Potenza Sport poskytne řidičům naprostou kontrolu nad vozem a současně umožní maximálně využívat jeho potenciál.

Na základě dlouhodobých zkušeností Bridgestone vyvinul nový vysokovýkonný produkt s nejmodernějšími technologiemi. Pneumatika Bridgestone Potenza Sport nové generace kromě nejlepších provozních vlastností na suchu ve své třídě poskytuje také soubor prémiových prvků pro jízdu na mokru. Mimořádné provozní vlastnosti pneumatiky na suchu a mokru jsou spojeny s delší životností v porovnání s předchůdcem Potenza S001. 

Bridgestone před zahájením vývoje pneumatiky Potenza Sport uskutečnil rozsáhlý výzkum trhu, v němž se dotazoval více než 3800 koncových uživatelů z celé Evropy. Na základě jejich odpovědí zkonstruoval ultra vysokovýkonnou pneumatiku, která vychází vstříc potřebám a očekáváním řidičů z hlediska ovladatelnosti vozidla a jistoty při jeho řízení.

V konstrukci pneumatiky, dezénu běhounu a složení směsi byly použity rozmanité inovativní technologie, které umožňují dosahovat nejvyšší úrovně provozních vlastností. Mezi nejmodernější technologie v dezénu pneumatiky patří inovativní lamely 3D, které zvyšují smykovou tuhost, což přináší výhody při brzdění a větší odolnost vůči oděru. Optimalizované složení směsi ve spojení s inovativní technologií výroby vylepšuje provozní vlastnosti na mokru a suchu. Bridgestone používá také novou hybridní výztuhu prostřední části běhounu mezi ramenními oblastmi, která maximalizuje stabilitu pneumatiky ve vysokých rychlostech. Konstrukce kostry rovněž zvyšuje stabilitu, zrychluje reakci na řízení a současně optimalizuje valivý odpor.

Zásadní roli při technické realizaci projektu pneumatiky Potenza Sport sehrála patentovaná technologie společnosti Bridgestone pro virtuální vývoj pneumatik, která celý proces významně urychluje a přispívá k ochraně životního prostředí. Tato technologie umožňuje předvídat s mimořádnou přesností skutečné provozní vlastnosti pneumatiky již ve vývojové fázi, aniž by ji bylo nutné vyrobit a podrobit jízdním zkouškám. To přináší úsporu surovin a další benefity pro životní prostředí, ale také se tím zkracuje vývojový proces a urychluje uvedení výsledného produktu na trh.

Na zakázku vyvinuté pneumatiky Potenza Sport si jako originální výbavu pro své modely vybralo již několik prestižních značek. Jedná se například o supersportovní Maserati MC20, Lamborghini Huracán STO a BMW řady 8.

Pneumatika Potenza Sport, vyvinutá a vyráběná v Evropě, byla na evropské trhy uvedena v lednu 2021. Je k dispozici v 96 rozměrech pro kola s průměrem ráfku od 17“ do 22“ pokrývající značnou část trhu pneumatik od prémiových sedanů a SUV až po luxusní automobily.

„Zkonstruovali jsme prémiovou sportovní pneumatiku s vysokou přidanou hodnotou, která poskytne řidičům maximální kontrolu nad vozem a současně umožní maximálně využívat potenciál vozu. Pneumatika Potenza Sport je skutečně novým etalonem sportovních výkonů,“ řekl technický a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA Emilio Tiberio.

Datum zveřejnění

24.2.2021

Zdroj informací

Bridgestone

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2697 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál