Servind

Nabídka elektrických vozidel Renault Trucks

Nabídka elektrických vozidel Renault Trucks

Renault Trucks pokračuje v investicích do elektromobility. Od roku 2023 bude značka nabízet v každém segmentu - distribučním, stavebním a dálkovém - plně elektrická vozidla.

Renault Trucks zřídil novou organizace zaměřenou na elektromobilitu, která má za cíl podporovat tento vývoj a nabízet na trhu kompletní a konkurenceschopnou řadu vozidel. Francouzský výrobce tak potvrzuje svůj závazek dopravy bez fosilních paliv.

„Naším cílem je, aby v roce 2030 představoval objem prodaných elektrických vozidel 35 % a do roku 2040 budou všechny naše řady vozidel stoprocentně bez fosilních paliv,“ oznámil prezident Renault Trucks Bruno Blin.

Značka Renault Trucks postupně elektrifikuje modelové řady svých nákladních vozidel aby do 30 let byla její vozidla uhlíkově neutrální. Protože nákladní vozidla mají životnost nejméně 10 let, musí všechna vyrobená do roku 2040 jezdit bez fosilních paliv. K dosažení této transformace směrem budou mít zásadní význam elektrická energie a vodíkové palivové články.

Tahač Z.E. a stavební model od roku 2023

V březnu 2020 Renault Trucks zahájil v závodě Blainville-sur-Orne sériovou výrobu druhé generace elektrických vozidel a nyní se může pochlubit nejširší nabídkou elektrických vozidel na trhu. Modely Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. a Master Z.E. představují kompletní řadu od 3,1 do 26 t a splňují požadavky při rozvážce, distribuci zboží nebo svozu odpadu v rámci měst.

Cílem Renault Trucks je rozšířit elektrickou řadu svých vozidel pro všechna použití. Proto připravuje od roku 2023 prodej elektrického tahače Z.E. aby reagoval na potřeby regionální a meziregionální dopravy. Ke stejnému datu bude na trh uveden také plně elektrický model stavební řady přizpůsobený požadavkům výstavby ve městech.

Během druhé poloviny desetiletí Renault Trucks plánuje nabízet řadu elektrických nákladních vozidel s vodíkovými palivovými články, která budou určena pro dálkovou přepravu a náročné aktivity.

Zřízení organizace zaměřené na výzkum, vývoj a podporu cílů na poli elektromobility

Pro dosažení cílů, které si Renault Trucks stanovil, spoléhá na specializované organizace, ať už v oblasti výzkumu a vývoje, nebo prodejních a poprodejních služeb.

Na straně výzkumu a vývoje Renault Trucks hodlá čelit hlavním technologickým výzvám prostřednictvím strategických partnerství, ale také synergie v rámci skupiny Volvo, jejíž je součástí, při zvyšování objemů a snižování nákladů.

Aby mohli dopravci získat nejlepší řešení v oblasti elektromobility, bude Renault Trucks těžit z aktivit nové organizace pro vývoj v rámci Volvo Group, zaměřené na vozidla střední řady, což je klíčový segment pro postupné zavádění elektromobility u nákladních vozidel.

Renault Trucks bude využívat z partnerství s Volvo Energy, novým subjektem Volvo Group, který se věnuje dodávkám, druhému životnímu cyklu a recyklaci akumulátorů a také řešení nabíjení. Při vývoji akumulátorů určených speciálně pro použití u těžkých nákladních vozidel bude značka využívat strategické aliance vytvořené společnostmi Volvo Group a Samsung SDI.

Při podpoře této udržitelné transformace bude mít Renault Trucks možnost využívat nové výzkumné a vývojové centrum v Lyonu s názvem X-Tech Arena, jehož výstavba bude dokončena počátkem roku 2023 a představuje investici ve výši 33 milionů eur.

Podpora zákazníků při transformaci prostřednictvím nabídky elektrických vozidel s vysokou přidanou hodnotou

Renault Trucks zřídil novou organizaci zodpovědnou za projekt elektromobility za účelem uvedení elektrických vozidel na trh, jejich prodej, zvýšení provozní efektivity a spokojenosti zákazníků. Tento tým s vysokou úrovní odborných znalostí pracuje na rozvoji partnerství, které zahrnuje všechny zúčastněné strany (dopravce, distributory, veřejnou správu, dodavatele energií atd.), aby dopravcům nabídnul konkurenceschopnou a cenově dostupnou nabídku elektrických vozidel.

Renault Trucks zahrnuje nabídku servisních služeb do nabídky vozidel, aby usnadnil život svým zákazníkům, kteří hledají nejlepší řešení odpovídající jejich činnosti. Kromě samotného vozidla tak značka Renault Trucks nabízí komplexní dopravní řešení, včetně akumulátorů, řešení pro instalaci nabíjecích zařízení u zákazníka, optimalizaci energie, opravy a údržbu, financování a pojištění.

Datum zveřejnění

31.3.2021

Zdroj informací

Renault Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1859 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál