Servind

Mercedes-Benz představil elektricky poháněnou sanitku

Mercedes-Benz představil elektricky poháněnou sanitku

Mercedes-Benz Vans společně se svou partnerskou společností Ambulanz Mobile ze Saska-Anhaltska vyrábí elektrickou sanitku eKTW. Má dojezd 120 km a dosahuje maximální rychlost 120 km/h. Základem je elektrická verze dodávky Sprinter - eSprinter.

Navzdory instalacím v prostoru pro pacienty nepřekračuje elektricky poháněná sanitka eKTW celkovou hmotnost 3,5 t, takže může být řízena také s řidičským průkazem pro osobní automobily. Aby to bylo dosaženo, věnovali konstruktéři Mercedesu velkou pozornost použití materiálů snižujícím hmotnost.

Dodávka energie do nástavby je zcela oddělena od zdroje energie pro pohon vozidla instalací dvou řídicích jednotek. To znamená, že funkce lékařských přístrojů je nezávislá na stavu trakčního akumulátoru vozidla.

První sanita eKTW byla předána ve městě Bindow poblíž Königs Wusterhausenu, kde ji při zkušebním provozu používá evangelická organizace Regionální sdružení Johanitů pro pomoc při nehodách v jižním Braniborsku. Organizaci s provozem pomáhá společnost Ambulanz Mobile, která shromažďuje poznatky z každodenního provozu pro další vývoj vozidla.

Celoevropská distribuce eKTW je plánována na pozdější dobu.

Datum zveřejnění

12.4.2021

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2308 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál