Servind

Nový generální ředitel Scania CER

Nový generální ředitel Scania CER

Novým generálním ředitelem společnosti Scania CER (Central Europen Region - Česká republika, Slovensko a Maďarsko) bude od 1. července 2021 jmenován Zdeněk Petrás.

Dosavadním generálním ředitelem Scania CER je od července 2015 James Armstrong, který se po své šestileté misi v regionu střední Evropy vrací na domácí trh, aby zastával post generálního ředitele ve Scanii Great Britain. Návrat domů prožije rovněž Zdeněk Petrás, který již ve Scanii CER působil, a to od roku 2004 jako ředitel servisních služeb.

Z domovského trhu se Petrás postupně přesunul na pozici servisního ředitele pro ruský trh a dále následovala velmi úspěšná mise v ústředí společnosti Scania CV AB ve švédském Södertälje. Tam působil nejprve jako senior viceprezident pro servisní služby, později jako senior viceprezident odpovědný za transformaci podnikání v rámci commercial operations. Výrazně se tedy v posledních pěti letech zasloužil o digitalizaci a transformaci procesů v rámci mateřské společnosti a celé globální organizace.

„Na návrat domů se po devíti letech opravdu těším. Každé zkušenosti získané v zahraničí si velice vážím a jsem rád, že jsem měl možnost podílet se na rozvoji společnosti Scania na globální úrovni. Nicméně doma jsem stále v České republice, ve střední Evropě. Ze svého předchozího působení znám samozřejmě mnoho bývalých kolegů, jiné jsem poznal, když jsme spolu komunikovali během mého působení v zahraničí a u spousty dalších nás seznamování ještě čeká. A to se týká samozřejmě i našich zákazníků a partnerů. Scania CER dosáhla v minulých letech významných úspěchů a je mi velkou ctí přebírat tuto symbolickou štafetu. Je před námi mnoho práce a já se především těším na řadu zajímavých výzev, protože celé naše odvětví prochází transformací, mohutně se inovuje, digitalizuje a do popředí se stále více dostávají alternativní paliva i elektrický pohon. A už se nemůžu dočkat, až budu u toho,“ uvedl Zdeněk Petrás.

Datum zveřejnění

16.4.2021

Zdroj informací

Scania

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2415 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál