Servind

Renault Kangoo přináší revoluci

Renault Kangoo přináší revoluci

Dodávkový Renault Kangoo Van je určen pro rozvážkové služby, řemeslníky a majitele firem hledající vozidla přizpůsobená jejich potřebám a vybavené nejnovější technikou vyhovující potřebám jejich podnikání. S nákladovým prostorem o objemu až 3,9 m³ je i základní verze nejlepší ve své třídě.

Renault Kangoo v roce 1997 uvedl na trh nový koncept městské dodávky, navíc poprvé s posuvnými bočními dveřmi a asymetricky dělenými zadními dveřmi. U vícemístných užitkových verzí bylo Kangoo první se sedadly, která bylo možné snadno složit do roviny s podlahou. Od uvedení na trh v roce 1997 se v 70 zemích světa prodalo více než 4,2 milionu vozů Kangoo.

Dvě zásadní inovace
Nová generace Kangoo Van přináší jedinečnou novinku Open Sesame by Renault. Odstraněním sloupku mezi dveřmi na pravé straně vznikl největší boční vstup na trhu o šířce 1446 mm, tedy dvojnásobný proti předchozí generací. Tato inovace je praktická zejména ve stísněném prostou ulic měst, kde usnadňuje nakládání a vykládání.

Odstraněním sloupku u dveří spolujezdce a rozšířením bočního vstupu se z nového Kangoo Van stává i ideální základ pro různé přestavby, například pojízdné dílny. Open Sesame by Renault je doplňková výbava pouze pro pravou stranu verzí se standardní délkou a se dvěma sedadly. Bude také k dispozici pro plně elektrickou verzi.

Další inovaci je sklopný a uzamykatelný vnitřní držák zasahující až nad spolujezdce Easy Inside Rack. Pod střechou umístěný nosič s nosností 30 kg pro snadnou přepravu dlouhých předmětů umožňuje lepší využití nákladového prostoru přidáním horního úložiště pro předměty dlouhé 2,0 m (resp. 2,5 m v prodloužené verzi). Slouží k převozu dlouhých předmětů (žebříků, trubek) aniž by překážely.

Interiér

Do kabiny se vejdou díky volitelným předním sedadlům až tři cestující. Třímístnou dodávku lze přeměnit na mobilní kancelář složením středního opěradla a jeho proměnou ve stolek s odnímatelnou policí, držákem na dokumenty velikosti A4 a držákem na nápoje. Řidič jej může využít jako kancelář nebo jako místo k obědu.

Úložné prostory v kabině jsou navrženy tak, aby byly snadno přístupné a věci byly bezpečně uloženy. Držák na telefon lze umístit před řidiče na pravou nebo levou stranu a sestavu doplňuje 15 W bezkontaktní nabíječka.

Nabídka multimediálních systémů zahrnuje radio Connect R&Go s Bluetooth a aplikací R&Go umožňující přístup k funkcím chytrého telefonu a systém Renault Easy Link s navigací nebo bez ní. Renault Easy Link má 8” displej, připojené služby, automatické aktualizace, je kompatibilní s Android Auto a Apple CarPlay, je možné jej aktivovat hlasem pro přístup k multimédiím, navigaci a informacím a lze jím nastavit asistenční systémy. Řidič může volat a přijímat hovory pomocí ovladačů na volantu, dotykové obrazovky nebo hlasových příkazů a také si může poslechnout a nadiktovat textové zprávy.

Kangoo Van umožňuje i vzájemné propojení firemních vozidel pomocí přídavného zařízení, které se zapojí do rádia a jímž je možno sledovat údaje a informace pro optimalizaci správy vozového parku. Aplikací MY Renault a dalším připojeným službám mohou řidiči spravovat svůj itinerář i mimo vozidlo.

Varianty karoserie

Nový Kangoo Van je dostupný ve dvou verzích karoserie - standardní a dlouhé - a se dvěma druhy přepážky (pevnou s okny nebo bez a variabilní se sklopným panelem na straně spolujezdce). Nabízí i bezpočet karosářských variant. Konfigurace se liší v závislosti na požadovaném počtu sedadel (2, 3 nebo 5 s prodlouženou kabinou) a umožňuje i specifické úpravy a nástavby.

Ve standardní podobě Kangoo Van nabízí nákladový prostor o objemu od 3,3 do 3,9 m³ a užitečné zatížení 600 až 800 kg. S dlouhou verzí s posuvnými dveřmi širokými 864 mm nabízí největší délku nákladu ve třídě 3548 mm a objem se pohybuje od 4,2 do 4,9 m³. Nákladový prostor má asymetricky dělené dveře (1/3 – 2/3), které je možné otevřít od 90°do 180°.

Kvůli prevenci vloupání byly ze zadních a bočních dveří odstraněny klíčové dírky. Příplatkový systém superlocking poskytuje vysokou úroveň ochrany nákladového prostoru. Ovládací prvky odemykání dveří jsou aktivovány pouze tehdy, je-li detekována hands-free karta nebo klíč se třemi tlačítky, takže i při vloupání do kabiny zůstane nákladový prostor uzavřený a chráněný.

Pohonné jednotky

Renault Kangoo Van je dostupný se sedmistupňovou automatickou převodovkou EDC nebo šestirychlostní přímo řazenou převodovkou. K pohonu slouží zážehový motor 1,3 TCe ve verzích 75 kW (100 k) a 96 kW (130 k) nebo turbodiesely 1,5 Blue dCi 55 kW (75 k), 70 kW (95 k) a 85 kW (115 k). Brzy také bude k dispozici plně elektrický pohon ve verzi Kangoo Van E-Tech Electric s dojezdem kolem 265 km.

Motory v úsporné verzi řady Ecoleader - zážehový 1,3 TCE 130 a vznětový 1,5 Blue dCi 95 - se dodávají s omezením rychlosti na 110 km/h, čímž je zajištěna nižší spotřeba. Navíc lze na přístrojové desce aktivovat režim Eco-Mode a dosáhnout další úsporu paliva o 12 %.

Standardní verze nového Kangoo Van má obrysová LED světla vpředu i vzadu. K dispozici jsou také full-LED světlomety a LED mlhová světla.

Cenová nabídka

Renault Kangoo Van se vyrábí v závodě ve francouzském Maubeuge. První vozy budou dostupné v červnu 2021. Cena základní verze Kangoo Van 1,3 TCe 100 Cool začíná na 443 000 Kč bez DPH. S turbodieselem 1,5 Blue dCi 75 to je 458 000 Kč. Za systém Open Sesame by Renault se připlácí 24 000 Kč. Servisní interval je 30 000 km nebo každé dva roky.

Datum zveřejnění

19.4.2021

Zdroj informací

Renault

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2793 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál