Servind

Porsche ČR staví vzdělávací centrum

Porsche ČR staví vzdělávací centrum

Společnost Porsche Česká republika, největší importér nových osobních a užitkových vozidel do České republiky, zahájila výstavbu nového vzdělávacího centra v rozvojové oblasti určené pro vědu a výzkum v obci Zlatníky-Hodkovice v okrese Praha Západ.

Vzdělávací centrum vytvoří profesionální zázemí pro školení v oblasti produktů a technologií, ale také pro různá setkání a odborné konference. Bude sloužit především ke zvyšování kvalifikace zaměstnanců prodejní a servisní sítě značek Volkswagen osobní vozy, Audi, Seat, Volkswagen Užitkové vozy, Cupra, programu prodeje ojetých vozů Das WeltAuto a projektu komplexního řešení nabíjecí infrastruktury Moon.

Moderní multifunkční objekt Vzdělávacího centra Porsche Česká republika představuje významnou investici ve výši 156 milionů Kč. Jeho slavnostní otevření je plánováno na jaro 2022.

„Mám velkou radost, že jsme s dnešním položením základního kamene udělali další významný krok k vybudování našeho nového vzdělávacího centra. Odborné znalosti a know-how jsou v oblastech prodeje a servisu pro spokojenost našich zákazníků naprosto klíčové a v budoucnosti jejich význam ještě poroste. Proto jsme se rozhodli uskutečnit naši největší investici na českém trhu a vybudovat moderní vzdělávací středisko, z jehož činnosti budou mít prospěch všichni zákazníci námi zastupovaných značek. A nejen oni. Naši školitelé zde budou předávat nejnovější informace ze světa automobilové techniky koncernu Volkswagen také učitelům českých odborných škol, s nimiž spolupracujeme, hasičům, pracovníkům pojišťoven a mnoha dalším zájemcům,“ říká jednatel Porsche Česká republika Franz Pommer.

Vzdělávací centrum Porsche Česká republika je koncipováno jako multifunkční budova, v níž budou probíhat školení, setkání, odborné konference a další akce. Nejmodernější vybavení umožní vzdělávací a školicí programy v rámci hybridní výuky, která zahrnuje samostudium, on-line výuku se školitelem a prezenční školení.

Jedna z pěti učeben pro technická školení bude speciálně vybavena pro výuku karosářů, včetně rovnání a sváření různých materiálů používaných v nejmodernějších konstrukcích karoserií vozidel koncernu Volkswagen. Další tři učebny budou sloužit pro tzv. netechnická školení a jedna učebna bude vyhrazena pro přípravu multimediálního obsahu a online vysílání. Vnitřní prostory budou variabilní s možností různého propojování a změny velikosti.

Multifunkční budova Vzdělávacího centra Porsche Česká republika v moderním stylu je dílem architektonického studia Kaňka + Partners. Moderní objekt splňuje poslední trendy v oblasti stavebnictví nejen po stránce architektonické, ale i uživatelské. Z environmentálního pohledu budova splňuje energetickou náročností parametry velmi úsporné budovy. Pro úsporu energií jsou využity technologie rekuperačního větrání, inteligentního řízení osvětlení a exteriérového stínění. Zdrojem pro vytápění a chlazení jsou jednotky fungující na principu tepelného čerpadla.

Téměř celou plochu střech pokryje fotovoltaická elektrárna. Získaná elektrická energie bude využívána nejen pro potřeby objektu, ale i k nabíjení elektromobilů. Se „zeleným“ přístupem ladí i další aspekty architektonického řešení. Budova bude zasazena do zeleně, k jejíž zálivce poslouží dešťová voda zachycovaná do retenčních nádrží s akumulačním prostorem, a mikroklima budovy vylepší popínavá zeleň na fasádě. Nové centrum se tak stává konkrétním příkladem naplňování koncernové strategie přechodu k bezemisní mobilitě s názvem Way to Zero.

„Trvalá udržitelnost je pro nás prioritou ve všech oblastech. A tomuto požadavku bude podřízeno i naše vzdělávací centrum. Na venkovním parkovišti pro osobní automobily budou například stojany pro rychlé nabíjení elektricky poháněných vozů,“ říká Franz Pommer.

Nové Vzdělávací centrum Porsche Česká republika nabídne díky inovativním technologiím, nejmodernějším zařízením a důsledné aplikaci principu trvalé udržitelnosti reprezentativní zázemí pro vzdělávání.

Datum zveřejnění

30.4.2021

Zdroj informací

Porsche Česká republika

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2773 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál