Servind

Citroën My Ami Cargo s nákladovým prostorem

Citroën My Ami Cargo s nákladovým prostorem

Citroën uvádí na trh My Ami Cargo, malou elektrickou dodávku, která kombinuje výhody městského vozítka Ami s celkovým užitečným objemem více než 400 l a užitečným zatížením 140 kg s optimalizovaným modulárním prostorem nahrazujícím sedadlo spolujezdce.

Nová malá elektrifikovaná dodávka je praktickou a moderní odpovědí pro potřeby mobility pro místní služby, kurýry, obchodníky, řemeslníky, lidi vykonávající svobodná povolání, místní úřady, správní orgány či drobné výrobce.

Citroën vytvořil v My Ami Cargo modulární nákladový prostor vedle sedadla řidiče, který slouží k bezpečné přepravě nejrůznějších předmětů. My Ami Cargo kombinuje solidní nákladovou kapacitu, funkčnost mobilní kanceláře a výhody elektrického pohonu s volným přístupem do zón s regulovaným vjezdem, snadným dobíjením za 3 hodiny ze standardní zásuvky a nízkými provozními náklady. Za cenu jen o 400 eur (10 000 Kč) vyšší, než je osobní verze Ami, nabízí větší ochranu při nehodách a povětrnostními vlivy i lepší nosnost než skútry či tříkolky a obratnější než užitkový vůz.

Při uvedení na trh, které je naplánováno na konec května, bude pro My Ami Cargo prostřednictvím specializovaného e-shopu zpřístupněn inovativní digitální ekosystém vyvinutý pro Ami se souvisejícími nabídkami a službami, které budou dostupné všem firemním zákazníkům.

My Ami Cargo je také určeno pro průmyslové areály, kde se někteří zaměstnanci opakovaně pohybují mezi jednotlivými objekty a převážejí dokumenty, nástroje, drobné vybavení atd., a pro rekreační nebo turistické infrastruktury, jako jsou kempy, kde se pracovníci denně pohybují na velmi krátkých vzdálenostech, aby informovali své zákazníky nebo prováděli drobné opravy.

Prostor pro spolujezdce byl upraven na úložný prostor o objemu 260 l s užitečným zatížením 140 kg, čehož bylo dosaženo nahrazením sedadla modulárním chráněným boxem, který tvoří sedm polypropylenových přepážek. Svislá dělicí stěna odděluje prostor řidiče od nákladového prostoru. Výška přepážky byla navržena tak, aby zůstala pod linií karoserie a zachovala výhled 360°. Na horní straně je modulární police, která slouží jako kryt, unese hmotnost 40 kg a vytváří mobilní kancelář. Pro dokumenty slouží prolis ve formátu A4. V zadní části je samostatný uzavřený úložný prostor pro bezpečné uložení předmětů. Celkově má My Ami Cargo užitečný objem přes 400 l.

Flotily s méně než 10 vozy budou moci prostřednictvím e-shopu na karoserii nechat umístit své logo. V případě firemních parků s více než 10 kusy budou moci servisy Citroënu připravit My Ami Cargo před jeho dodáním a nalakovat karoserii barvou podle přání zákazníka, opatřit ji logem nebo ji celou opatřit barvami a nápisy dané firmy.

Elektrický pohon s akumulátorem o kapacitě 5,5 kWh nabízí dojezd 75 km. Trakční elektromotor o výkonu 6 kW umožňuje jízdu maximální rychlostí 45 km/h. Délka vozítka je 241 cm, šířka 139 cm, výška 152 cm a průměr otáčení pouze 7,2 m.

Rozměry nákladového prostoru My Ami Cargo

vzdálenost mezi zadní částí vnitřního boxu a předkem    1220 mm

délka krytu         845 mm

šířka krytu           410 mm

délka podlahy    992 mm

šířka podlahy     318 mm

vzdálenost mezi dnem a krytem               351 mm

vzdálenost mezi podlahou a krytem        805 mm

Datum zveřejnění

7.5.2021

Zdroj informací

Citroën

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2697 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál