Servind

Financování ojetého vozu využívá 35 % zákazníků autobazarů

Financování ojetého vozu využívá 35 % zákazníků autobazarů

Zákazníci AAA Auto si od začátku roku pořídili na úvěr 3500 automobilů. Ani pandemie neměla vliv na zájem o financování vozu. Snížila se ale výše akontace, která je nyní na svém minimu. Nejčastěji si zákazníci půjčují na vůz 220 000 Kč.

AAA Auto ve spolupráci s Moneta Auto Finance testuje v průběhu května nový společný produkt s garantovaným úrokem 3,9 %. Financovaná částka zákazníkem je díky nízkému úroku v tomto případě vyšší o 30 % než u ostatních dlouhodobě nabízených způsobů financování.

„Přestože pandemie radikálně ovlivnila naše životy, zájem o financování automobilů neklesá a drží se stále na 35 %. Změnil se ale výběr automobilů, protože lidé nevěděli, co se bude dít. Proto raději volili levnější vůz a financovali o 20 000 méně než je tomu nyní. Obava z budoucnosti se postupně začala vytrácet a letos jsme již od začátku roku zaevidovali výrazně vyšší zájem o financování s minimální výší akontace. Abychom našim zákazníkům mohli nabídnout zajímavější produkty pro financování, rozšířili jsme naši nabídku ve spolupráci s Moneta Auto Finance,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva Aures Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA Auto.

Nový finanční produkt je nyní v testovací fázi a zákazník ho může využít u 2500 zánovních automobilů ve věku do 5 let z celkové nabídky autocenter AAA Auto.

Finanční produkt Moneta Auto Finance za dva týdny v nabídce využilo 10 % zákazníků, kteří si průměrně vypůjčili 280 000 Kč. Částka u běžných produktů pro financování se pohybuje okolo 220 000 Kč. Financování přímo v autocentrech AAA Auto využívá dlouhodobě 35 % zákazníků.

Datum zveřejnění

18.5.2021

Zdroj informací

Aures Holdings/AAA Auto

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.249 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál