Servind

Toyota vyrobí kopie dílů pro Land Cruiser

Toyota vyrobí kopie dílů pro Land Cruiser

Společnost Toyota Gazoo Racing na oslavu 70. výročí zahájení výroby modelu Land Cruiser obnoví výrobu kopií náhradních dílů pro tento vůz. Výroba v rámci projektu GR Heritage Parts bude zahrnovat díly pro model Land Cruiser řady 40 vyráběný v letech 1960 až 1984.

Obnoví se tak produkce již nevyráběných náhradních dílů, které se nově budou prodávat jako díly originální. Smyslem projektu na základě speciální spolupráce s dalšími dodavateli je podpořit zákazníky toužící jezdit se svými staršími vozy.

Přestože se mnohé vozy již desítky let nevyrábějí, stále jsou pečlivě opatrovávány velkým počtem zákazníků po celém světě, kterým i dnes pomáhají v každodenním životě, k obživě nebo k naplňování požadavků životního stylu. V posledních letech Toyota zaznamenala nedostatek náhradních dílů a majitelé vozů Land Cruiser vyjadřovali obavy, že své vozy již nebudou moci nadále používat.

Z těchto důvodů se Toyota Gazoo Racing rozhodla obnovit výrobu těch dílů, po nichž je největší poptávka, aby zákazníci mohli své opečovávané vozy bezpečně a bez obav i nadále používat.

Mezi díly budou motory, pohonná ústrojí a výfuky

Společnost provedla předběžný průzkum se zapojením vybraných prodejců vozů Land Cruiser a zástupců fan clubů tohoto modelu z celého světa. Výsledkem je další posun příprav k obnovení výroby a prodeje náhradní dílů pro klíčové funkce pohonu, zatáčení a brzdění vozů Land Cruiser řady 40.

Díly nabízené v rámci projektu Heritage Parts budou zahrnovat motory, pohonná ústrojí a výfukové soustavy. Informace o dostupnosti dílů budou zveřejněny po dokončení přípravných prací, uvedení na trh je naplánováno na počátek roku 2022.

Toyota Gazoo Racing kromě toho na vlastních webových stránkách připravuje dotazníkový formulář, kde mohou zákazníci uvádět své vlastní požadavky ohledně obnovení výroby dílů. Tato zpětná vazba poslouží k výběru dalších dílů zahrnutých do projektu obnovené výroby.

Toyota Gazoo Racing v rámci projektu Heritage Parts v minulosti dodávala náhradní díly pro vozy Supra A70 a A80 a model 2000GT. Obnovení výroby náhradních dílů pro Land Cruiser je naplánováno poprvé v historii. Kromě Land Cruiserů řady 40 chce firma zvážit i obnovení výroby dílů pro pozdější generace tohoto modelu.

Datum zveřejnění

3.8.2021

Zdroj informací

Toyota

Foto: Newspress 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2827 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál