Servind

Projekt osmého žákovského vozu Škoda začíná

Projekt osmého žákovského vozu Škoda začíná

25 žáků Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto v Mladé Boleslavi zahájilo práce na osmém žákovském voze Škoda. Škoda Academy tak pokračuje v tradici, která trvá již od roku 2014, a každoročně nechá žáky učiliště navrhnout a postavit jejich vlastní automobil snů.

O možných komponentech a materiálech pro v pořadí již osmý žákovský vůz Škoda mají žáci možnost diskutovat nejen se svými mistry odborného výcviku, ale i členy představenstva Škoda Auto.

Členka představenstva Škoda Auto za oblast Řízení lidských zdrojů Maren Gräfová říká: „Projekt žákovského vozu Škoda se těší velmi dobré pověsti a je symbolem naší společnosti a podpory našich mladých talentů. Jsem velmi hrdá na to, že se tento rok mohu poprvé podílet na tomto projektu a těším se, že budu žáky doprovázet na jejich cestě. Účast na takovém projektu je pro ně skvělou zkušeností. Stavba vlastního vysněného automobilu podporuje jejich motivaci a kreativitu, a zároveň si při konstrukci vozu procvičí všechny manuální dovednosti.“

Na Středním odborném učilišti strojírenském Škoda Auto v Mladé Boleslavi talentovaní žáci pod vedením svých mistrů odborného výcviku již od roku 2014 každoročně navrhují a staví žákovský vůz Škoda. Inovativní a v České republice ojedinělý projekt nabízí budoucím odborníkům jedinečnou příležitost předvést své dovednosti originálním způsobem ve spolupráci s oblastmi designu, výroby a dalšími odbornými útvary.

Žáci mají možnost si již od samého začátku projektu vyměňovat názory se členy představenstva Škoda Auto a prezentovat své nápady a přístupy k řešení úkolů. V dalším průběhu plánování je podporuje celá řada expertů Škoda Auto, například z oblasti technického vývoje a designu. Studenti tak získají přehled o všech důležitých oblastech společnosti. Učí se pracovat v týmu a na projektech, kombinovat plánování s praktickou realizací či prezentovat svou práci členům představenstva.

Na programu jsou rozhodnutí o karoserii, motoru a designu

Na začátku práce na osmém žákovském voze Škoda mají žáci na programu také celou řadu on-line setkání. Díky digitálním technologiím mohou i během pandemie připravovat nezbytná rozhodnutí, protože se již v počátečních fázích projektu musí studenti odborného výcviku dohodnout na typu motoru, tvaru karoserie, použitých materiálech, designu a barvách. Nový žákovský vůz Škoda bude postupně představován v průběhu následujících měsíců.

Žákovské vozy Škoda jsou důkazem vysoké kvality vzdělávání

Doposud od roku 2014 v rámci tohoto projektu vzniklo sedm žákovských vozů Škoda. Vedle mimořádných konceptů vozů nabízí vždy také inovativní detaily a zcela tak naplňují tradici Simply Clever značky Škoda. V roce 2020 proměnili žáci model Škoda Scala v emocionální spider Škoda Slavia a název vybraný k příležitosti 125. výročí společnosti zároveň připomněl její počátky.

Dvě žákovské studie byly vloni rovněž vystaveny v pavilonu značky Škoda v Autostadtu ve Wolfsburgu, který je od roku 2020 největším světovým centrem dodávek automobilů a komunikační platformou pro všechny značky koncernu Volkswagen. Součástí speciální tematické výstavy byl pickup Mountiaq z roku 2019 a kabriolet na bázi SUV Sunroq z roku 2018.

Vedoucí Škoda Academy Alois Kauer říká: „Žákovský vůz Škoda 2021 je pro mne druhým projektem, na jehož vzniku jsem se osobně podílel. V loňském roce jsem byl ohromen velkou podporou, které se tomuto projektu dostalo ve všech útvarech společnosti. Obtížné podmínky způsobené koronavirovou pandemií, které mají výrazný vliv na průběh projektu i letošní rok, ještě více posílily týmového ducha a pocit sounáležitosti. Už teď jsem velmi zvědavý, co naši svěřenci vytvoří tentokrát.“

Datum zveřejnění

04.10.2021

Zdroj informací

Škoda Auto

Foto: Škoda Auto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.307 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál