Servind

Rekordní objednávka na elektrické kamiony

Rekordní objednávka na elektrické kamiony

Společnost Volvo Trucks obdržela od největší přepravní a logistické společnosti v severní Evropě DFDS objednávku na 100 nákladních elektrických vozidel FM. Dohoda je dosud největší komerční zakázkou na elektrická nákladní vozidla Volvo a jednou z největších v historii těžkých elektricky poháněných nákladních vozidel na světě.

„Toto je hlavní milník v našem závazku k přepravě bez fosilních paliv a jsem velmi hrdý na partnerství, které s DFDS máme. Společně ukazujeme světu, že elektrifikovaná těžká nákladní doprava je životaschopným řešením již dnes. Věřím, že to povzbudí mnoho dalších zákazníků, aby sebevědomě udělali první krok na vlastní cestě elektrifikace,“ uvedl prezident společnosti Volvo Trucks Roger Alm.

První dodávky Volvo FM Electric do DFDS budou zahájeny ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 a budou pokračovat po celý rok 2023. Nákladní vozidla budou využívána pro krátké i delší trasy v logistickém systému DFDS.

„Ve společnosti DFDS jsme odhodláni hrát svou roli při snižování emisí CO2 a vytváření udržitelného dodavatelského řetězce. Víme, jak důležitá je elektrifikace na cestě k dosažení našich cílů v oblasti CO2, a doufám, že budeme moci inspirovat i ostatní, když budeme postupovat vpřed v této misi přechodu na elektrickou přepravu,“ vysvětlil výkonný viceprezident a vedoucí divize logistiky ve společnosti DFDS Niklas Andersson.

Volvo FM Electric má celkovou hmotnost soupravy až 44 t a dojezd až 300 km. Vozidla lze nabíjet jak přes noc v depu k vozidlům dodávanou AC nabíječkou nebo prostřednictvím vysokovýkonného DC nabíjení. Společnost DFDS zvolila řešení financování poskytované společností Volvo Financial Services.

V Evropě bylo letos registrováno několik stovek nákladních vozidel nad 16 t. Z toho 40 % tvoří vozidla Volvo. „Našim cílem pro rok 2030 je, aby polovina našich globálních dodávek nákladních vozidel byla elektrická. Těší nás, že neposlední řadě na této působivé zakázce od DFDS,“ dodal Roger Alm.

Společnost Volvo Trucks zahájila sériovou výrobu elektrických nákladních vozidel v roce 2019 jako jedna z prvních. Její sortiment nyní zahrnuje šest modelů elektrických nákladních vozidel - FH, FM, FMX, FE, FL a VNR, prodávané v Severní Americe.

Datum zveřejnění

26.10.2021

Zdroj informací

Volvo Trucks

Foto: Volvo Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2734 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál