Servind

Renault Kangoo Van - Mezinárodní dodávka roku 2022

Renault Kangoo Van - Mezinárodní dodávka roku 2022

Nová generace Renaultu Kangoo Van byla zvolena Mezinárodní dodávkou roku 2022 (IVOTY 2022) jako nejlepší volba ze 14 lehkých užitkových vozidel 11 různých značek uvedených na trh v posledních 12 měsících.

Pro evropskou porotu International Van of the Year (IVOTY) je hlavním kritériem pro udělení ceny přínos pro standardy segmentu lehkých užitkových vozidel v oblasti efektivity, bezpečnosti, udržitelnosti a ekologických standardů. Renault získal ocenění IVOTY již počtvrté, a to po modelech Master v roce 1998, Trafic v roce 2002 a Kangoo Z.E. v roce 2012.

Předseda poroty IVOTY Jarlath Sweeney předal cenu International Van Of The Year 2022 pro vůz Nový Kangoo Van Marku Sutcliffovi, řediteli divize užitkových vozidel skupiny Renault na veletrhu Solutrans v Lyonu. Celoevropská porota, složená z 24 novinářů s odbornými znalostmi v oblasti užitkových, průmyslových a dopravních vozidel, zařadila nejnovější dodávku Renault na první místo v seznamu 14 lehkých užitkových vozidel 11 různých značek uvedených na trh v posledních měsících.

Mark Sutcliffe, viceprezident pro oblast užitkových vozidel skupiny Renault k tomu řekl: „Toto ocenění, kterému Renault přikládá velký význam, je pro naše týmy velkým zdrojem hrdosti. Je odměnou za jejich snahu navrhnout a vyrobit dodávku podle nejvyšších standardů kvality, jejíž na trhu jedinečné inovace byly navrženy tak, aby usnadnily každodenní život našich profesionálních zákazníků. Toto prestižní ocenění je dalším uznáním inovativního ducha a know-how společnosti Renault v segmentu lehkých užitkových vozidel, které má více než 120letou tradici.“

Nový Kangoo Van je určen především náročným vozovým parkům, řemeslníkům a obchodníkům, kteří hledají vozidlo na míru, vybavené nejnovějšími technologiemi a inovacemi pro profesionály. Díky bočnímu otevírání „Open Sesame by Renault“, které umožňuje přístup do vozu o šířce 1,45 m, nabízí nový Kangoo Van užitečnou a chytrou inovaci, která dosud nebyla na trhu k vidění. Nový Kangoo Van bude na jaře 2022 k dispozici také v elektrickém provedení a později i v prodloužené verzi.

Nový Kangoo Van se vyrábí ve Francii v továrně Renault v Maubeuge v regionu Hauts-de-France. Od roku 1997 je závod Renault v Maubeuge hlavním výrobním závodem pro Kangoo. Pro zajištění nejvyšší kvality výroby nového modelu Kangoo v užitkové a osobní verzi, stejně jako vozidel svých partnerů Mercedes-Benz a Nissan, investoval Renault 450 milionů eur a provedl v závodě rozsáhlou transformaci: novou vysokorychlostní lisovací linku XXL určenou pro lisování velmi velkých dílů, 630 nových robotů pro zpracování plechu, nové aplikační roboty a novou linku pro kontrolu kvality laku, modernizaci montážních zařízení s logistikou formou full kitting a novou dokončovací linku. Závod také vybudoval novou dílnu na montáž akumulátorů, aby se připravil na příchod elektrické verze vozu Kangoo Van, která bude uvedena na trh na jaře 2022.

Od svého uvedení na trh v roce 1997 vyrobil Renault po celém světě 4,3 milionu vozů Kangoo ve třech generacích modelů, a to jak ve verzi osobní, tak užitkové.

Datum zveřejnění

18.11.2021

Zdroj informací

Renault

Foto: Renault

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2581 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál