Servind

Hankook zefektivňuje výrobu

Hankook zefektivňuje výrobu

Výrobce pneumatik Hankook brzy spustí nový projekt o hodnotě více než 32 milionů eur, který zlepší služby v jeho maďarském výrobním závodě. Stavba skladů pro skladování surovin a hotových pneumatik byla zahájena letos na podzim a zahájení provozu se očekává do jednoho roku. Od zahájení výstavby závodu v Rácalmás již Hankook v Maďarsku investoval zhruba 880 milionů eur. Společnost Hankook očekává, že tato investice dále zlepší dodávky surovin, dojde ke zvýšení bezpečnosti a zefektivnění procesů.

V současné době je ve skladu přímo v továrně skladováno 88 % hotových pneumatik. Zbytek a značná část příchozích surovin se skladuje mimo výrobní závod. Jedna z plánovaných nových jednotek bude mít rozlohu cca 13 000 m2 a bude určena pro skladování surovin, např. chemikálie, textilní a ocelové lana, uhlíkové saze, oxid křemičitý nebo surové gumy, zatímco druhá budova rozšíří kapacitu skladu hotových pneumatik na 1,5 milionu pneumatik a bude mít rozlohu 20 000 m2. Tato zlepšení umožní společnosti Hankook uspokojit aktuální interní skladovací potřeby, bez nutnosti outsourcingu a významně zredukovat dopravní zátěž a tím i negativní dopad silniční přepravy na životní prostředí.

„Tato investice zlepší naše služby a současně zjednoduší pracovní procesy. Řešení skladování většího množství materiálu pro výrobu přímo na místě bude pro závod Rácalmás velkým krokem vpřed a usnadní práci našim zaměstnancům. Kromě toho se zjednoduší logistika, kde již nebude potřeba outsourcing skladování hotových pneumatik. Jsem pevně přesvědčen o úspěchu tohoto nového projektu a vím, že podobně jako naše předchozí investice přispěje k naší konkurenceschopnosti a vysoké úrovni efektivity,“ řekl výkonný ředitel společnosti Hankook Tire Hungary Hyung Yun Kim.

Nová skladová základna v továrně založené roku 2006 bude uvedena do provozu na podzim 2022. Díky investicím v posledních letech se kapacita závodu Rácalmás oproti počátečnímu období 3,5x zvýšila a nyní vyrábí pneumatiky pro osobní automobily, SUV a lehká užitková vozidla ve zhruba 900 rozměrech. Maďarská továrna dodává značkám jako jsou Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, Mini, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Škoda a Volkswagen.

Datum zveřejnění

23.11.2021

Zdroj informací

Hankook

Foto: Hankook

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2588 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál