Servind

Nový Volkswagen Amarok na prvních skicách

Nový Volkswagen Amarok na prvních skicách

Nový pick-up Amarok se bude vyrábět v Jižní Africe v Silvertonu na stejné lince jako jeho příbuzný Ford Ranger, který byl nedávno představen a s nímž sdílí stejnou platformu. Fordu v rámci smlouvy o užitkových vozech Volkswagenu poskytuje základ z Rangeru a dodá pro Amarok technickou část i podvozek. Není proto překvapující, že tvary na upoutávkových skicách, trochu připomínají tvary nové generace Rangeru, i když na výrazné přídi jsou patrné skutečně zásadní rozdíly.

Kromě kompletně modernizovaného exteriéru by měl mít Amarok třetí generace výrazně více asistenčních systémů pro řidiče než dosud a nejnovější konektivitu.

Volkswagen Užitkové vozy připravuje premiéru nové generace modelu Amarok na konec roku 2022. Zákazníci v České republice budou moci nový Amarok objednávat od roku 2023.

Volkswagen Užitkové vozy uvedl model Amarok do sériové výroby v roce 2010. Vyráběl se v Hannoveru a jeho výroba dodnes pokračuje v argentinském závodě Pacheco. Za deset let se na celém světě prodalo více než 800 000 kusů.

Datum zveřejnění

9.12.2021

Zdroj informací

Volkswagen Užitkové vozy

Foto: Volkswagen Užitkové vozy

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3105 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál