Servind

Očkování: propagace ano, ale ne povinné

Očkování: propagace ano, ale ne povinné

Společnost ManpowerGroup Česká republika zveřejnila výsledky průzkumu o vlivu pandemie covidu-19 na zaměstnavatele, o způsobu práce a vyžadovaných interních opatřeních.

Jaká opatření zvažují zaměstnavatelé přijmout pro přítomnost zaměstnanců na pracovišti

Celých 26 % zaměstnavatelů plánuje, že bude v interní komunikaci zdůrazňovat výhody očkování, ale nebude zavádět jeho povinnost. Zároveň 24 % zaměstnavatelů uvádí, že bude vyžadovat u některých profesí doklad o plném očkování. To však u všech pozic zavede jako podmínku 20 % zaměstnavatelů. Doklad o přeočkování plánuje kontrolovat 15 % zaměstnavatelů. Stejný počet zaměstnavatelů nebude zavádět žádná opatření a ponechá rozhodnutí na jednotlivcích a 11 % plánuje pozitivně motivovat své zaměstnance k očkování například formou benefitů nebo bonusů. Především výrobní podniky volí cestu pozitivní motivace, protože se nechtějí připravit o lidi. Na povinném očkování nejvíc trvají IT firmy a služby, přičemž jednoznačně dominuje Praha.

Do jaké míry umožní firmy lidem pracovat z domova

15 % zaměstnavatelů umožní zaměstnancům plný homeoffice, 24 % 3 a více dní v týdnu, 24 % maximálně 2 dny a 30 % zaměstnavatelů bude trvat na plné přítomnosti na pracovišti.

Nejvyšší míru vzdálené práce umožňují zaměstnavatelé u IT pozic. 23 % zaměstnavatelů těmto zaměstnancům umožní plný homeoffice, ale například u IT pozic v sektoru IT je to 34 % firem a u IT pozic v bankovnictví 33 %. Naopak plnou přítomnost na pracovišti firmy přirozeně vyžadují nejvíce u výrobních pozic a u profesí s přímým kontaktem se zákazníky.

Podle generální ředitelky ManpowerGroup Česká republika Jaroslavy Rezlerové se využití Home office stane běžným všude tam, kde to profese umožňuje a nové technologie tomu budou stále víc napomáhat - tu bude logický vývoj v příštích letech.

Datum zveřejnění

16.12.2021

Zdroj informací

ManpowerGroup Česká republika

Foto: Presseportal/Clark a Opel

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2645 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál