Servind

Nová pneumatika Nokian Tyres Outpost AT

Nová pneumatika Nokian Tyres Outpost AT

Nokian Tyres vybízí řidiče, aby s novou pneumatikou Nokian Tyres Outpost AT posouvali své hranice v každém terénu.

Outpost AT je celoroční pneumatika pro SUV, crossovery a lehká užitková vozidla, která zajišťuje bezpečnou a odolnou jízdu na silnici i mimo ni. Pneumatika Outpost AT s propracovanými vlastnostmi byla vyvinuta pro produktivitu při práci a neomezenost ve volném čase. Pneumatika je k dispozici ve 45 rozměrech s průměry od 15“ do 22“, v LT-metrické verzi a SUV verzi.

Nokian Tyres bude tuto novou pneumatiku do každého terénu prodávat řidičům po celém světě. Nová řada pneumatik Outpost AT bude v příštích letech silně podporovat cíle růstu společnosti Nokian Tyres.

Agresivní běhoun je zpevněný díky technologii aramidové struktury Aramid Shield, která spočívá v aramidových vláknech odolných proti průpichu a průrazu, která jsou zabudovaná pod běhounem, aby zajišťovala maximální odolnost vůči drsným povrchům a rizikům na silnici. Přizpůsobivá směs pryže se zimní certifikací zajišťuje pohodlnou a spolehlivou jízdu na jakémkoliv povrchu a za každého počasí. 

Pneumatika Outpost AT se vyznačuje speciálním 3D dezénem, který si poradí s každým terénem díky tomu, že odráží jeho rozmanitost a zvyšuje tak přilnavost a ovladatelnost na jakémkoliv povrchu. Vrchní části bočnic - špičky v horní části bočnic - zajišťují vynikající přilnavost, když se pneumatika zaboří do měkkého povrchu, a zároveň dotvářejí esteticky výrazný design, který odráží silnou dravost řidičů s touto pneumatikou. Prohlubně v ramenou zvyšují nekompromisní přilnavost v místě, kde běhoun přechází v bočnice.

Kaňonovité prořezání na průsečíku 3D dezénu a ramenou umožňuje zvýšit přilnavost pro nepředvídatelný povrch. To zahrnuje také sníh a sněhovou břečku, protože pneumatika Outpost AT je certifikována pro zimní užití a vyvinuta byla tak, aby v sobě propojovala všestrannost celoroční pneumatiky s jízdní ovladatelností zimní pneumatiky.

Pneumatika Outpost AT je vybavena technologiemi, které chrání řidiče i v tom nejdrsnějším prostředí. Technologie Aramid Shield zaručuje pneumatice výjimečnou životnost a odolnost vůči průpichu a průrazu. Běhoun a bočnice jsou chráněny extrémně silnými aramidovými vlákny – stejným materiálem, jaký se používá u neprůstřelných vest a v leteckém průmyslu. Aramid pod běhounem pomáhá chránit pneumatiku před průpichy či průrazy způsobenými agresivním terénem a rizikovými prvky na silnici a zároveň zesiluje bočnice, aby zabránil prasknutí pneumatiky při kontaktu s obrubníkem nebo jinou překážkou.

Chrániče před štěrkem po celém dezénu chrání pneumatiku Outpost AT před průpichem. Zpevňují spodní část hlubokých drážek, chrání při jízdě v kamenitém terénu a umožňují pohodlně zvládat i drsné povrchy. Robustní stavba pneumatiky Outpost AT zvyšuje její nosnost.

Outpost AT poskytuje vysoký kilometrový výkon díky speciálnímu běhounu s promyšlenými ochrannými prvky. Hloubka běhounu s kaňonovitým prořezáním přesahuje hloubku běhounu pneumatik předchozí generace Rotiiva AT o 1,5 mm a u LT-metrických verzí o 2,5 mm. Běhoun s hloubkou 11,5 mm a u LT rozměrů s hloubkou 15 mm prodlužuje životnost pneumatiky Outpost AT a zvyšuje její schopnost zvládat náročný terén.

Palivovou účinnost zajišťuje odolná směs pryže vyrobená tak, aby minimalizovala valivý odpor a emise CO2.

Trojrozměrné lamely pomáhají pneumatice Outpost AT bojovat se sněhem, sněhovou břečkou a stojatou vodou. Stabilizační podpěry a přemostění dezénových bloků zajišťují pneumatice tuhost a tím i řidičům bezstarostnost při dlouhých cestách na obtížném povrchu.

Patentovaný indikátor jízdní bezpečnosti, který je k dispozici u každého produktu Nokian Tyres nejnovější generace, přehledně ukazuje procento zbývajícího běhounu, takže řidiči vědí, kdy nastane čas koupit si novou sadu pneumatik.

Inovace pneumatiky Nokian Tyres Outpost AT

Extrémní odolnost - aramidová struktura

Aramidová vlákna odolná vůči průpichu jsou umístěna pod běhounem a na bočnicích, aby zajišťovala extrémní odolnost při kontaktu s výmoly, rizikovými prvky na silnici, agresivním terénem a terénními překážkami.

Maximální záběr - 3D dezén

Univerzální dezén umožňuje zvládat jakýkoliv povrch - od bahna a písku přes sníh až po suchý asfalt.

Výjimečná přilnavost - vrchní části bočnic

Špičky v horní části bočnic spolu s prohlubněmi na ramenou zajišťují pevnou boční přilnavost na měkkém povrchu a přispívají k agresivnímu vzhledu pneumatiky.

Větší ochrana před průpichem - chrániče před štěrkem

Zpevněný běhoun umožňuje pohodlnou a sebevědomou jízdu po kamenitých a štěrkových rozježděných cestách.

Spolehlivá přilnavost - kaňonovité prořezání

Tam, kde se protínají prohlubně na ramenou s dezénem, pomáhají drážky ve tvaru X zajistit pneumatice přilnavost na nepředvídatelném povrchu.

Tři vrcholky hor se sněhovou vločkou

Celoroční směs pryže zajišťuje bezpečnou jízdu i v zimních podmínkách.

Větší bezpečnost - indikátor jízdní bezpečnosti

Díky této patentované funkci na běhounu pneumatiky budou řidiči vždy vědět, kolik běhounu jim ještě zbývá.

Datum zveřejnění

14.1.2022

Zdroj informací

Nokian Tyres

Foto: Nokian Tyres

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1723 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál