Servind

Škoda Afriq získává konkrétní podobu

Škoda Afriq získává konkrétní podobu

Stavbu osmého žákovského vozu Škoda již 25 žáků letošního ročníku projektu Středního odborného učiliště Škoda Auto z velké části dokončilo. Škoda Afriq je nyní ve fázi testování. Veřejná prezentace se uskuteční letos na jaře.

Osmý žákovský vůz Škoda je prvním modelem v historii projektu, který vznikl ve spolupráci se Škoda Motorsport. Aby byl vůz schopen jízdy v terénu, integrovali žáci Středního odborného učiliště do zadní nápravy vozu Afriq pohon všech kol převzatý z modelu Škoda Octavia. S výbavou interiéru závodního automobilu pomáhali svými technickými znalostmi odborníci ze Škoda Motorsport. V koncepčním voze sedí cestující v závodních sedadlech z úspěšného soutěžního speciálu Škoda Fabia Rally2 evo s pětibodovými bezpečnostními pásy.

„Poslední měsíce jsme tvrdě pracovali. Je skvělé, že konečně stojíme před hotovým vozem. Spolupráce s různými odděleními společnosti Škoda Auto a s odborníky ze Škoda Motorsport byla skvělou zkušeností, kterou si s sebou odneseme do profesního života. Nyní se již nemůžeme dočkat testovacích jízd s vozem Škoda Afriq a těšíme se, jak si automobil povede na silnici,“ říká žákyně Anna Střížková.

Zdeněk Stanke, vedoucí týmu Škoda Academy, říká: „Vždy je vzrušující sledovat krok za krokem vznik žákovského vozu Škoda. To, že nyní vidíme vůz Škoda Afriq téměř hotový, si my učitelé užíváme stejně jako žáci. Jsem nadšený z toho, s jakým důrazem pro detail se tomuto vozu žáci i učitelé věnovali. Uvnitř se cítíte jako v profesionálním závodním voze, který pokaždé čeká na startovní signál další rychlostní zkoušky.“

Datum zveřejnění

15.2.2022

Zdroj informací

Škoda Auto

Foto: Škoda Auto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2364 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál