Servind

Cebia plánuje expanzi

Cebia plánuje expanzi

Cebia má už v současné době mnoho zákazníků z Německa a dalších západních států. „Záznamy o historii ojetých vozidel už nyní pocházejí z 20 zemí světa, každý měsíc přicházejí do systému nová aktuální data ze všech těchto zemí a další zdroje dat do systému přibydou v dohledné době,“ informoval ředitel Cebia Pajer. Data pocházejí z evropských zemí, z USA a z Kanady.

Díky aukčním portálům, výrobcům a importérům lze ale v systému zjistit informace také o vozidlech z jiných zemí - například ze zemí Blízkého a Středního Východu, afrických zemí či zemí Střední a Jižní Ameriky.

Nejvíce dat z evropského trhu

Do systému Autotracer poskytují data české i zahraniční pojišťovny, autorizované i neautorizované servisy a pneuservisy, autobazary a prodejci vozidel, importéři a výrobci vozidel, stanice technických kontrol, policie, leasingové a finanční instituce, inzertní a aukční portály a další subjekty.

„Z evropského trhu nemá žádný subjekt tolik dat jako my. Síť obchodních partnerů – zejména autorizovaných i neautorizovaných servisů – jsme totiž budovali řadu dlouhých let a nyní čítá více než 2500 subjektů,“ zdůraznil dále Pajer s tím, že do systému neustále přibývají nové zdroje dat. Například nyní Cebia připravuje napojení na největší databázi havarovaných vozů v USA, protože se v Evropě vyskytuje stále větší množství aut dovezených ze Spojených států.

„V současné chvíli máme k zakoupenému výpisu, respektive k jednomu VIN, v průměru 2 poškození a 9 stavů tachometru. U některých vozidel evidujeme i více než 20 stavů tachometru a třeba čtyři poškození či havárie, ale jsou samozřejmě i vozidla, u kterých zatím k poškození nedošlo. Počet záznamů závisí také na stáří vozidla,“ upřesňuje Pajer.

Komplexní boj proti podvodům

Společnost Cebia pomáhá motoristům s bezpečným nákupem ojetých vozidel také prostřednictvím dalších služeb, díky kterým lze prověřit původ vozidla či jeho originalitu. Přes společnost Cebia si lze také zkontrolovat, zda majitel vozidla není v exekuci. V prosinci roku 2017 spustila pro motoristy mobilní aplikaci Carolina, která pomáhá s údržbou vozidla - například hlídá důležité termíny, eviduje výdaje a počítá ekonomiku provozu, ocení vozidlo, upozorní na svolávací akci výrobce či pomůže na cestách.

Datum zveřejnění

17.2.2022

Zdroj informací

Cebia

Foto: Cebia

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2505 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál