Servind

Konec čekání: ID. Buzz se představil

Konec čekání: ID. Buzz se představil

Z technického hlediska je elektrické víceúčelové vozidlo založeno, stejně jako celá rodina ID., na všestranné modulární platformě pro elektromobily MEB. Akumulátor instalovaný naplocho v podlaze umožňuje vytvořit velký vnitřní prostor s velkou mírou flexibility.

Buzz je dlouhý 471 cm a má rozvor téměř tři metry. S normálním pětimístným uspořádáním má objem zavazadlového prostoru až 1121 l, při sklopené druhé řadě sedadel až 2205 l. A ID. Buzz Cargo pojme 3,9 m3 a vejdou se dvě europalety, nosnost je 650 kilogramů.

Nechybí ani high-tech interiér a 5,3“ digitální kokpit jako v ID.3. Standardní informační a zábavní systém Ready 2 Discover je vybaven 10“ dotykovým displejem, za příplatek bude navigační systém Discover Pro s 12“ displejem. V základu je již mnoho online služeb a řada asistenčních systémů. Díky nejnovějšímu softwaru a síťovému propojení asistenčních a informačních systémů a bezdrátovým aktualizacím technologií OTA (Over-the-Air) je předurčen i k použití jako autonomní kyvadlová doprava pro služby mobility.

Jako první bude verze s akumulátorem 77 kWh a trakčním elektromotorem 150 kW (204 k) na zadní nápravě. Vyvine maximální točivý moment 310 N.m.

Předprodej by měl podle světové premiéry začít v květnu a první dodávky ID. Buzz jsou naplánovány na podzim 2022. Nabídku má ve střednědobém horizontu doplnit nejen dlouhá verze se třetí řadou sedadel, ale také varianta s pohonem všech kol. Volkswagen oznámil, že pětimístná i nákladní varianta Cargo budou na podzim uvedeny s funkcí obousměrného nabíjení. K tomu však budou potřebovat speciální DC-BiDi wallbox.

Většina modulárních komponent se vyrábí v Německu, v tomto případě samostatnou koncernovou divizí Volkswagen Group Components. Moduly jsou vyráběny ve výrobních závodech na originální díly v Kasselu, Braunschweigu, Salzgitteru a Hannoveru. Vznikají zde elektromotory, akumulátorové systémy a nápravy. ID. Buzz je prvním modelem řady ID., pro který Volkswagen Group Components vyrábí také nápravy. Za tím účelem byla v areálu závodu Hannover-Barsinghausen postavena nová montážní hala. V budoucnu se počítá s tím, že se v Hannoveru budou vyrábět rovněž akumulátorové systémy modelu ID. Buzz, které v současnosti vznikají v Braunschweigu.

Datum zveřejnění

11.03.2022

Zdroj informací

VWN

Foto: VWN

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2471 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál