Servind

Barvou roku 2022 je Royal Magenta

Barvou roku 2022 je Royal Magenta

Německý výrobce prémiových autoopravárenských laků Standox představil barvu roku Global Automotive Color of the Year 2022 - Royal Magenta. Tu každoročně vyhlašuje přední producent lakovacích materiálů a nátěrových hmot, společnost Axalta, do jejíhož koncernu Standox spadá.

Pro osmé vydání „Global Automotive Color of the Year“ připadl výběr na tmavě třešňovou barvu Royal Magenta. Výrazný odstín této majestátné barvy se stopami odstínu merlotu a granátu přináší na trh luxusní nabídku pro povrchové úpravy moderních automobilů. Ve slunečním světle se barva jeví jako bobulovitě červená, zato temná noc jí propůjčuje až tajemně temný vzhled.

„Barva Royal Magenta přináší nejen nový luxusní vzhled, ale byla vyvinuta i s ohledem na mobilitu budoucnosti. S použitím ekologicky optimalizovaných vodou ředitelných systémů a nejmodernějších technologií pro posílení senzorických schopností napomáháme automobilovému průmyslu přejít ke stále udržitelnějším řešením, jakými jsou elektrická a autonomní vozidla,“ řekla viceprezidentka globální divize automobilových barev společnosti Axalta Hadi Awada.

Royal Magenta byla vyvinuta pro všechny typy vozidel a rozšířila paletu automobilových barev o další zajímavý odstín. Vývoj stylové a funkční barvy Royal Magenta byl koncipován nejen se zřetelem na módní trendy, ale také tak, aby vyhovovala všem parametrům radarových systémů používaných na autonomních vozidlech. Sofistikovanost barvy Royal Magenta těží z dosavadních zkušeností společnosti Axalta s přípravou luxusních lakovacích materiálů v oblasti Automotive a navazuje na globální trendy v barvách, které v sobě kloubí elegantně slavnostní vzhled. Odstíny s odrazy tónů burgundského vína, třešní a fialek jsou na trhu v současné době stále módnější. Prémiová barva v sobě tak nese opulentní vzhled vzácného drahokamu, který ale zároveň působí svěžím dojmem.

„Letos jsme navrhli osobitě vypadající barvu, kterou je navíc možno snadno nanášet. Proces vývoje začal tónováním vodou ředitelných barev pomocí různých systémů vrstvení, aby se zajistila hloubka a barva. S ohledem na stálost odstínu byla konečná barva docílena vrstvením konvenční pigmentové vrstvy a bezbarvého laku. Barva tím působí svěže a lehce a stejně tak lehce ji lze i aplikovat,“ řekla globální produktová manažerka společnosti Axalta Nancy Lockhartová.

Datum zveřejnění

15.03.2022

Zdroj informací

Servind

Foto: Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.251 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál