Servind

Dachser uvádí do provozu nákladní eActros

Dachser uvádí do provozu nákladní eActros

Mercedes-Benz eActros 300 (dojezd 300 km) řediteli skupiny Dachser a členu výkonné rady Stefanu Hohmovi osobně předala generální ředitelka Mercedes-Benz Trucks a členka představenstva společnosti Daimler Trucks Karin Rådströmová.

Dachser vidí pro plně elektricky poháněné 19 t vozidlo široké možnosti použití. V souladu se svojí strategií pro ochranu klimatu již plánuje nasazení dalších vozidel tohoto typu.

Ve Stuttgartu přepravuje Dachser s eActrosem svým zákazníkům v centru města kusové a paletové zásilky sběrné služby, které jsou velké a těžké pro balíkovou distribuci. Mercedes-Benz eActros navíc také společně s Fuso eCanter 7,5 t zásobuje mikrohub v centru města zásilkami, které jsou ke konečným zákazníkům rozváženy pomocí nákladních elektrokol. Všechny kusové zásilky v přesně definované oblasti označené jako Dachser Emission-Free Delivery jsou Dachserem lokálně doručeny bez emisí CO2 a oxidu dusíku.

Pro použití ve Stuttgartu byl eActros nakonfigurován jako 4x2 s aerodynamickou skříňovou karoserií. Dva kapalinou chlazené trakční elektromotory generují trvalý výkon 330 kW a špičkový 400 kW. Při předvídavém způsobu jízdy může být elektrická energie získávána zpět rekuperací. K dobíjení na pobočce Dachser Kornwestheim používá eActros výhradně zelenou elektřinu.

Datum zveřejnění

16.03.2022

Zdroj informací

Mercedes-Benz Trucks

Foto: Mercedes-Benz Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1893 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál