Servind

Představujeme nový MOTUL 300V

Představujeme nový MOTUL 300V

MOTUL 300V, který byl uveden na trh v roce 1971, byl prvním 100% syntetickým mazivem, které kdy bylo vyrobeno. Byl vyvinut, aby pomohl závodním týmům dosáhnout maximální výkon a spolehlivost jejich motorů. Jeho označení je poctou 300 závodním vítězstvím, kterých MOTUL dosáhl v době jeho uvedení na trh.

Během následujících desetiletí byl olej MOTUL 300V neustále zdokonalován a stále dopomáhá špičkovým týmům vystupovat na stupně vítězů v nejrůznějších disciplínách motoristického sportu. Od 24 hodin Le Mans přes MotoGP až po rallye se osvědčuje jako mazivo představující to nejlepší ve vrcholovém motorsportu.

S využitím zkušeností, získaných na závodních tratích, MOTUL tento olej neustále vyvíjí a zlepšuje. V současné době používají MOTUL 300V pro svá vysoce výkonná vozidla výrobci automobilů a špičkové tuningové firmy, jako jsou Brabus, Ruf a Gibson, aby udrželi své motory v perfektním provozuschopném stavu. Po letech vývoje v úzké spolupráci s renomovanými týmy z celého světa MOTUL nyní uvádí na trh novou produktovou řadu 300V pro automobily. V ní použitá nejnovější použitá technologie Ester Core představuje vrchol půlstoletí inovací.

Vedoucí výzkumu a vývoje ve společnosti MOTUL Julien Plet konstatuje: „Je to víc než deset let, co byl uveden na trh minulý 300V. Tato éra přinesla výraznou změnu v technologii motorů a vyšší tlak na udržitelnost v automobilovém průmyslu. Oddělení výzkumu a vývoje společnosti MOTUL spolupracovalo s různými továrními týmy po celém světě, aby se vyrovnalo s náročnými požadavky na nové technologie motorů a udržitelnost. Nový MOTUL 300V je naší odpovědí na celospolečenské požadavky odvozenou ze špičkové techniky motorsportu. Naše technologie Ester Core byla přepracována a vylepšena, aby maximalizovala své schopnosti pro výkon i ochranu motoru a zároveň byla kompatibilní s nejnovějšími technologiemi pohonných jednotek. Průlom v oblasti udržitelnosti přinesla nová organická báze, kterou MOTUL používá ke snížení uhlíkové stopy během výrobního procesu. Je pro nás potěšení uvést na trh nový 300V se skutečnou technologií závodního oleje.“

Srdcem olejů MOTUL 300V je vlastní technologie Ester Core, která umožňuje dosahovat maximální výkon motoru bez kompromisů ve spolehlivosti. MOTUL 300V byl navržen tak, aby zajistil optimální průtok oleje při vysokých i nízkých teplotách, stejně jako poskytoval ochranu proti opotřebení, poklesu tlaku oleje a oxidaci, takže je ideální pro vysoce výkonná okruhová i silniční auta.

Nejnovější složení umožňuje delší hodiny používání a vynikající čištění vnitřních částí motoru. Jedním z výjimečných rysů olejů MOTUL 300V je jejich „polarita“. Ta umožňuje, aby olejový film přilnul ke kovové části motoru, čímž se sníží tření a poskytne lepší ochrana proti opotřebení.

Nový motorový olej MOTUL 300V zlepšuje výkon motoru snížením vnitřního tření. Jeho nové složení přináší osvědčený nárůst výkonu a točivého momentu v celém výkonovém pásmu. MOTUL 300V chrání motor tím, že snižuje opotřebení součástí a poskytuje vysokou střihovou stabilitu pro maximální odolnost olejového filmu, a to i v těch nejextrémnějších podmínkách při vyšších i nižších teplotách. Nízká těkavost a vypařování udržují spotřebu oleje i v extrémních podmínkách na minimu.

MOTUL 300V  se skládá z organických základových olejů vyrobených z nefosilních, obnovitelných materiálů. Tím se snižuje dopad na životní prostředí. MOTUL také snižuje uhlíkovou stopu během výrobního procesu o 25 %.

MOTUL 300V splňuje požadavky moderních motorů: je kompatibilní se systémy následné úpravy výfukových plynů, jako jsou filtry pevných částic, je kompatibilní s biopalivy (zejména etanolem) a chrání před LSPI (předčasné zapálení směsi u downsizovaných motorů).

MOTUL 300V je výsledkem 50 let neustálého vývoje. S pěti novými stupni viskozity - celkem tedy 12 ve třech nových řadách - se MOTUL 300V stává největší řadou závodních olejů na trhu.

Přehled produktové řady MOTUL 300V

Řada LE MANS se skládá z vysoce viskózních tříd dostupných v 10W-60 a 20W-60. Nabízí maximální spolehlivost a je vhodná pro motory vystavené vysokému ředění oleje palivem.

Řada COMPETITION zahrnuje střední viskozitní třídy - je dostupná ve viskózních třídách 0W-40, 5W-40, 10W-40, 5W-50 a 15W-50. Nabízí nejlepší kompromis mezi výkonem a spolehlivostí a je vhodná pro motory vystavené střednímu ředění oleje.

Řada POWER zahrnuje třídy s nízkou viskozitou dostupné ve třídách 0W-8, 0W-16, 0W-20, 0W-30 a 5W-30. Poskytuje maximální výkon a je vhodná pro motory s nízkým ředěním oleje palivem.

Datum zveřejnění

22.03.2022

Zdroj informací

Motul

Foto: Motul

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1515 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál