Servind

Palivo vítězů

Palivo vítězů

Společnost MOL oznámila prodloužení spolupráce s týmy rallye Motorsport Kopecký a Vančík Motorsport a současně představila závodní paliva MOL Racing Fuel. Se závodním benzinem Hi5 se společnost MOL úspěšně etablovala v mistrovství ČR v rallye.

S blížící se soutěžní sezonou 2022 společnost MOL Česká republika představila spolupráci s Janem Kopeckým a Dominikem Stříteským a své ambice pro aktuální sezónu. S pomocí pohonných hmot MOL Racing Fuel Hi5 bude Jan Kopecký obhajovat své loňské prvenství v mistrovství České republiky v rallye a nadějný talent Dominik Stříteský bude v šampionátu usilovat o posun na medailové pozice.

Postavení společnosti MOL v motorsportu okomentoval ředitel velkoobchodu Tomáš Griglak: „Šest jezdců první desítky mistrovství v rallye včetně mistra a vicemistra jezdilo v loňské sezóně s naším palivem MOL Racing Fuel Hi5. To je pro nás důkaz, že dodáváme opravdu kvalitní paliva. Chceme navyšovat nejen počet zákazníků z řad profesionálních týmů. Myslíme i na poloprofesionální a hobby kategorie. Tam uplatňujeme cenově dostupnější závodní paliva a náš prémiový benzín MOL EVO 100, běžně dostupný na čerpacích stanicích. Motorsportem žijeme, dodáváme i speciální závodní maziva a zkušenosti v tomto náročném prostředí přenášíme i do práce s palivy a mazivy pro koncové zákazníky.“

MOL Racing Fuel Hi5 je závodní palivo speciálně vyvinuté především pro použití v přeplňovaných motorech vozů kategorie R5 (Rally 2). Cenově dostupnější Panta Max 102 je jedním z nejrozšířenějších speciálních závodních benzinů vhodným i pro starší motory. Kromě rallye se speciální paliva MOL se, stejně jako na čerpacích stanicích dostupný prémiový benzin MOL EVO 100+, rovněž prosazují v autokrosu, rallyekrosu či při motocyklových závodech. Standardní prémiový benzin MOL EVO 100+ používal mj. i mistr Evropy v mistrovství FIA historických vozů Vojtěch Štajf.

Jako doplněk k závodním palivům je vysoce vhodný i nově na trh uvedený motorový olej MOL Dynamic Race R5 s technologií dvojitého ochranného filmu DDF, který byl vyvinutý přímo pro závodní speciály ve spolupráci s motoráři od Vančík Motorsportu. Jeho komplexní systém aditiv a vysoká alkalická rezerva oleje umožňuje spolehlivý provoz a vynikající termooxidační stabilitu. Dokáže vytvořit vysoce odolnou vrstvu i v kritických místech a chrání tak motor proti opotřebení i při extrémní zátěži. Cílem společnosti MOL pro letošní rok je prosadit se s tímto olejem podobně, jako dosud s pohonnými hmotami.

Společnost MOL současně zahájila spolupráci s Autoklubem ČR a s Mistrovstvím ČR v Rallye 2022. MOL pro šampionát dodá 35 až 40 tisíc litrů pohonných hmot. Během celé sezóny bude pro veřejnost připraveno zázemí týmů Motosport Kopecký a Vančík Motosport, které bude nově propojeno zábavnou zónou pro fanoušky. Ti zde mohou soutěžit o výhry a na simulátoru se pokusit porazit aktuálně zajetý čas skutečných závodníků. Nebude zde chybět občerstvení Fresh Corner s vynikající kávou zdarma pro uživatele mobilní aplikace MOL GO. Během soutěží MR budou moci v regionu motoristé tankovat prémiová paliva v čerpacích stanicích MOL za cenu standardních pohonných hmot.

„Z naší strany jde jednoznačně o obhajobu titulu. Máme skvěle nachystané auto i tým, reflektujeme význam sponzoringu a slaďujeme více naše barvy. Auto i oblečení bude tedy blíže barvám společnosti MOL. Konkrétní podobu vozu zveřejníme v příštím týdnu na vlastní tiskové konferenci,” komentoval plány na sezónu Jan Kopecký, jezdec stáje Motorsport Kopecký.

„Chceme se nadále zlepšovat a udržet vzestupný trend naší výkonnosti. To pro nás znamená pokus o útok na medailové pozice v celkové klasifikaci. Jsme rádi, že se společností MOL spolupracujeme i v oblasti vývoje produktů, čehož je důkazem speciální závodní olej MOL Dynamic Race R5,“ uvedl jezdec týmu Motorsport Vančík Dominik Stříteský.

Datum zveřejnění

28.03.2022

Zdroj informací

MOL

Foto: MOL

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1967 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál