Servind

Změny v mezinárodní paletové přepravě

Změny v mezinárodní paletové přepravě

V průběhu posledních problematických let se v souvislosti s rychle měnícím prostředím měnily i potřeby a přání zákazníků na mezinárodní přepravu paletizovaného zboží. Rychlost dodání a dostupnost vyváženého a dováženého zboží není samozřejmostí, navíc musíme přijmout poměrně razantní zdražování.

Ve světle všech potíží se objevují i zajímavé možnosti zlepšování a zdokonalování služeb tak, aby klienti přeshraniční paletové přepravy dostali to, na co byli zvyklí. Doba přeje velkým spolehlivým logistickým providerům, kteří mají vytvořeny náležité podmínky pro servis svým klientům.

Jednatel Geis CZ Daniel Knaisl k tomu říká: „Přestože poslední dva roky jsme v přeshraniční přepravě zažili leccos, stále se snažíme náš servis přizpůsobit tak, aby každý náš zákazník byl spokojen. Aktuálně máme pravidelné linky do více než 30 států, většinu z nich s denním odjezdem. Umíme se flexibilně přizpůsobit a rychle vyslat do světa i mimořádné či úplně nové spoje.“

Zákazníci mezinárodních přeprav se po zkušenostech stále více ptají na dobu doručení. Chtějí si být jisti, že jejich zboží bude včas tam, kde má být. To, co dřív byl standard, je nyní něco, co řada firem klientům zajistit neumí. Aby bylo možné reagovat na aktuální problémy a zaručit časovou spolehlivost je nutné široké zázemí. Vlastní distribuční síť, žádné zbytečné překládky, přímé napojení na mezinárodní přepravní síť – to vše pomáhá společnosti Geis.

Například k našim sousedům na Slovensko Geis každý den vypravuje několik linek z vícero poboček, takže dokážeme pro některé klienty, respektive regiony, zajistit i krátkou dobu doručení do 24 hodin od vyzvednutí v Čechách po doručení na Slovensko. To je v tomto poměrně silném konkurenčním prostředí naprosto mimořádné. Na dobu dodání je u řady klientů navázán i další výrobní proces, což klade mimořádné nároky na dobu doručení palet dle původního plánu.

Podle Knaisla je pro klienty podstatný i servis a služby, který jim přepravce pro export jejich paletizovaných zásilek nabízí: „Geis se věnuje každému zákazníkovi osobně. Lidský prvek je v obchodním kontaktu pro naše klienty často natolik důležitý, že stále nabíráme nové obchodní manažery, kteří zajistí tolik žádaný servis. I když s obratem přes miliardu eur a více než 6000 zaměstnanci nejsme rozhodně malí, stále zůstáváme tradiční rodinnou firmou u které platí, že na vztazích záleží.“

Individuální péče dokáže například odhalit to, jaké zásilky obvykle zákazník přepravuje, jaké jsou sezónní výkyvy, a díky tomu se individualizuje nabídka. Ta je potom nákladově velmi efektivní a přesně přizpůsobená.

Geis díky unikátní vnitrostátní síti a silné flotile vybudoval za dobu svého 15letého působení na trhu silný základ pro kvalitní mezinárodní služby. Denně vyráží kamiony s paletami do Maďarska, Rumunska, Bulharska, Itálie, Řecka, Rakouska, Slovinska, Chorvatska, Německa, Irska, Velké Británie, Belgie, Nizozemí, Lucemburska, Španělska, Francie, Švýcarska, Portugalska, Skandinávie, Polska, Litvy, Lotyšska a Estonska. Několikrát týdně i do dalších evropských zemí.

Daniel Knaisl doplňuje: „Zákazníci tlačí na flexibilitu. Nezřídka se stává, že dnes objednají expresní přepravu paletových zásilek a my je ještě ten samý den svezeme. To umíme hlavně díky množství vozů, které máme standardně přímo v terénu a nemáme problém s tím jet i do odlehlejších regionů.“

Některé doplňkové služby při přepravě palet do zahraničí jsou již standardem, například sledování zásilky v reálném čase, přechodné skladování, snadné objednání „na pár kliknutí“ a podobně. Klienti ale často požadují další služby, které jim celý proces ulehčí. U firmy Geis jsou čím dál častěji poptávanými službami pomoc s balením zásilek a vyřízení všech celních povinností.

Datum zveřejnění

29.03.2022

Zdroj informací

Geis

Foto: Geis

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2713 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál