Servind

Nové světlo na vozy Porsche

Nové světlo na vozy Porsche

Showroom Porsche Centrum Praha po rozsáhlé rekonstrukci přivítal první zákazníky s kompletně novým osvětlením značek Zumtobel a Thorn.

Inovativní osvětlení společnosti Zumtobel dokonale ladí s architektonickým řešením exteriéru a interiéru celého objektu a současně splňuje nejpřísnější požadavky na funkčnost, hospodárnost a ochranu životního prostředí.

Společnost Zumtobel dodala v rámci komplexního řešení na míru vestavěná svítidla Mirel, reflektory Vivo 2, závěsná svítidla Lincor, funkční a architektonické osvětlení Panos a průmyslové osvětlení Aquaforce sesterské značky Thorn, která je, stejně jako Zumtobel, součástí Zumtobel Group.

Osvětlení je koncipováno jako součást celkového architektonického řešení a zohledňuje specifické požadavky jednotlivých aplikací. Zatímco intenzivní bodové osvětlení jednotlivých vozů reflektory Vivo 2 zvýrazňuje jedinečné designové pojetí značky Porsche, svítidla Mirel a Panos v kancelářích vydávají světlo, které je při celodenní práci příjemnější na oči. Centrální zónu showroomu, tzv. Porsche Platz, osvětlují závěsná svítidla Lincor s jedinečným designem. Pro osvětlení servisních dílen byla vybrána efektivní průmyslová svítidla Thorn Aquaforce.

Ve všech případech nalézá uplatnění energeticky hospodárná technologie LED snižující emise CO2. Úspory elektrické energie navíc zvyšuje vyspělý řídicí systém, který například automaticky podřizuje umělé osvětlení v kancelářích změnám intenzity denního světla. Systémy osvětlení Zumtobel a Thorn vynikají také snadnou údržbou a čištěním, vysokou odolností a dlouhou životností.

Renovace showroomu Porsche Centrum Praha trvala půl roku a týkala se interiéru i exteriéru. Uvnitř jsou pro zákazníky nově připraveny čtyři speciální místnosti s decentním osvětlením, které vytváří příjemnou a útulnou atmosféru. V nich si mohou klienti nakonfigurovat interiér i exteriér svého nového vozu. Celý proces individualizace výbavy automobilu probíhá ve virtuální realitě prostřednictvím 3D brýlí a velké televizní obrazovky. Do kompletní digitalizace a automatizace showroomu je přitom zahrnut i systém osvětlení společnosti Zumtobel. Díky tomu lze vše od hudby přes televizi až po osvětlení ovládat z jednoho tabletu.

Datum zveřejnění

4.04.2022

Zdroj informací

Zumtobel Group

Foto: Zumtobel Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2668 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál