Servind

Emil Frey Group přebírá zastoupení (dřívější) FCA

Emil Frey Group přebírá zastoupení (dřívější) FCA

Skupina Emil Frey Group se stává hlavním partnerem skupiny Stellantis v České republice, na Slovensku a v Maďarsku a přebírá odpovědnost za dovoz značek Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep. Uzavření a uskutečnění této zamýšlené transakce podléhá souhlasu příslušných antimonopolních orgánů.

Tato transakce navazuje na loňskou fúzi automobilek PSA a FCA, z níž vzešla skupina Stellantis, jeden z největších světových výrobců automobilů s výrobními zařízeními ve 30 zemích a obchodním zastoupením na 130 trzích po celém světě.

Po uzavření plánované transakce bude skupina Emil Frey Group dovážet celkem 9 značek skupiny Stellantis jak do České republice, tak na Slovensko a 8 značek Stellantis do Maďarska. Převezme odpovědnost za všechny středoevropské a východoevropské (dřívější) FCA aktivity v Maďarsku, České republice a ve Slovenské republice a po dokončení transakce dojde k převodu stávajících zaměstnanců. Převedeny budou rovněž všechny stávající smlouvy s koncesionáři.

Skupina Emil Frey Group se bude při zajištění úspěchu nové operace spoléhat na své zkušenosti a rozsáhlé know-how na těchto trzích. V důsledku tohoto nového provozního začlenění bude skupina Emil Frey Group zastupovat značky Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep, které mají na těchto trzích silnou pozici, což je pro úspěch nového uspořádání zcela klíčové. Skupina Emil Frey Group rovněž využije své odbornosti k distribuci veškerých náhradních dílů vztahujících se k těmto značkám a k úspěšnému rozvoji souvisejících poprodejních služeb v regionu.

„Díky této dohodě bude náš stávající obchodní model ještě výkonnější, a tedy výhodnější pro naše koncesionáře i zákazníky. Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep jsou nesmírně zajímavé a ikonické značky. Krásné produkty ve vynikající kvalitě a vybavené nejnovějšími udržitelnými technologiemi z nich učiní správnou volbu pro naše klienty. Díky velkému potenciálu na jednotlivých trzích jsme ve společnosti Emil Frey vysoce motivováni k tomu, abychom našim zákazníkům a koncesionářům v každé zemi poskytovali ty nejlepší služby,“ prohlásil generální ředitel Emil Frey Group Gerhard Schuermann.

„Jedná se o další důležitý krok v rozvoji obchodní strategie skupiny Stellantis, díky kterému bude naše prodejní struktura v Maďarsku, Česku a na Slovensku ještě flexibilnější a efektivnější, a tím i konkurenceschopnější, přičemž v centru pozornosti budou vždy zákazníci. Díky této podepsané smlouvě se Emil Frey Group stane pro Stellantis ještě silnějším partnerem na trhu. Jsme přesvědčeni, že našim značkám se s tímto novým uspořádáním povede v zemi ještě lépe,“ uvedl vicepresident pro evropské trhy (mimo G5) skupiny Stellantis Philippe Narbeburu.

Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep jsou ikonické značky, které doplní portfolio modelů skupiny Emil Frey. Díky využití řady nových vyspělých hnacích ústrojí vyvinutých v rámci skupiny

„Stellantis je jedním z předních světových výrobců automobilů přinášející na trh vynikající produkty a velmi silný plán elektrifikace a udržitelné mobility. Skupina Emil Frey Group, která má za sebou téměř 100 let úspěšných zkušeností v oblasti distribuce automobilů, je odhodlána úspěšně se přizpůsobit vývoji automobilového průmyslu. Společně se skupinou Stellantis pevně věříme, že budeme dodávat řešení mobility budoucnosti a zároveň našim zákazníkům nabídneme očekávané zkušenosti využívající veškeré možné kanály a zajistíme dlouhodobý růst našich značek a našich distribučních sítí,“ vysvětlil Gerhard Schuermann.

Datum zveřejnění

6.04.2022

Zdroj informací

Emil Frey Group

Graf: Emil Frey Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2716 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál