Servind

Goodyear uvádí na trh řadu PowerLoad

Goodyear uvádí na trh řadu PowerLoad

Společnost Goodyear uvádí na trh novou řadu pneumatik PowerLoad, s níž hodlá pomáhat při zvyšování produktivity, životnosti a nákladově efektivního provozu kompaktních kolových nakladačů a malých grejdrů, po kterých je v celém světě díky zvyšování počtu stavebních a rozvojových projektů stále větší poptávka. 

Tato technika představuje nový, vysoce konkurenční trh, na nějž jednotliví výrobci přinášejí stále nové technologie, aby uspokojili poptávku po efektivnějším, ale také ekologičtějším provozu.

V nové řadě PowerLoad Goodyear nabízí pneumatiky doplněné o významné moderní technologie, které byly speciálně navrženy jako odpověď na potřeby kompaktních kolových nakladačů a malých grejdrů.

Kompaktní stroje tohoto typu se obvykle využívají ve stavebnictví, při nakládce materiálů, logistické podpoře, v zemědělství a při terénních úpravách. Klíčovou charakteristikou jejich pneumatik tedy musí být všestrannost. Vzhledem k dlouhé době, kterou v této technice tráví řidiči, je dalším důležitým faktorem pohodlí obsluhy, a spolu s ním také dobrá trakce a vysoká odolnost.

Hlavní inovací je technologie Smooth Guard

Pneumatiky Goodyear PowerLoad zahrnují novou technologii Smooth Guard, včetně extra silné, hladké vrstvy pryže v oblasti ramen a bočnice. Tato pokročilá technologie pneumatikám propůjčuje maximální robustnost a zvyšuje jejich odolnost vůči řezným ranám a poškození kostry.

Vedle toho Goodyear u nové řady posílil také konstrukci bočnic pneumatik, což zvyšuje stabilitu a usnadňuje ovladatelnost strojů. Nová řada stabilizuje lopatu nakladače při nakládání, a nabízí tak provozovatelům přesnou jízdu, jistotu, pohodlí a bezpečnost.

Důraz na vyztužení a vysoký stupeň ochrany je patrný i na tvaru ochrany ráfku. To pomáhá zabraňovat pronikání cizích předmětů mezi ráfek a pneumatiku, což je zvláště důležité na staveništích, kde by půda, balvany, kamínky a jiné nečistoty mohly běžné pneumatiky vážně poškodit. Nový tvar zářezu pro montážní páku pomáhá urychlit montáž a demontáž pneumatik a minimalizuje tak prostoje.

Ve snaze dosáhnout co nejvyšší efektivitu Goodyear použil nesměrový dezén. To podporuje snadnější logistiku pneumatik, protože umožňuje jejich rotaci a zjednodušuje provozovatelům vozových parků jejich skladování.

Pneumatiky Goodyear PowerLoad dále nabízejí na staveništích nezbytnou vyšší trakci. Jejich konstrukce zajišťuje přímou i boční trakci, zatímco jejich samočisticí schopnosti pomáhají omezovat prostoje a zvyšují výkonnost. Dezén běhounu je inspirován osvědčenými pneumatikami Goodyear TL-3A+ pro větší vozidla (v rozměru 25“ a víc), ale v řadě PowerLoad byl upraven pro rozměr 18“ a 20“.

U řady PowerLoad Goodyear ve srovnání s předchozími pneumatikami dále prohloubil dezén běhounu v oblasti ramen. To prodlužuje životnost pneumatik, umožňuje delší kilometrový proběh a pomáhá případně také snižovat hodnotu hodinových provozních nákladů.

Goodyear zastává filozofii Electric Drive Ready, takže všechny jeho nejnovější pneumatiky lze využívat ve vozidlech s elektrickým pohonem, hybridních vozidlech i vozech s běžným vznětovým motorem. Tento progresivní přístup přináší pro pneuhospodářství zákazníků další zjednodušení, protože nemusejí pro různé typy vozidel skladovat různé pneumatiky.

Datum zveřejnění

12.04.2022

Zdroj informací

Goodyear

Foto: Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2581 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál