Servind

Nové distribuční centrum DB Schenker

Nové distribuční centrum DB Schenker

Společnost DB Schenker ve spolupráci se skupinou ARETE připravuje nový logistický sklad ve Valašském Meziříčí. Ve dvou nových halách bude realizovat služby jak pro stávajícího zákazníka z regionu, výrobce kávy Jacobs Douwe Egberts, tak pro nové projekty. Terminál zlepší řízení dodavatelského řetězce kávy a rozšíří logistickou síť společnosti DB Schenker. Zahájení provozu centra se plánuje na září letošního roku.

Nový terminál společnosti DB Schenker bude součástí průmyslového parku ARETE Valašské Meziříčí. Pro nakládku a vykládku bude k dispozici 10 ramp. V halách se bude používat chytré ekologické LED osvětlení a mezi manipulační technikou najdou své místo i dva vysokozdvižné indukční vozíky ve skladu vstupních surovin. Propojení s dálnicí D48 nabízí skvělou dopravní návaznost na hlavní tahy do Ostravy, Brna nebo do Polska, a také na Slovensko.

Většinu logistických služeb v novém terminálu bude DB Schenker zajišťovat pro svého dlouholetého zákazníka Jacobs Douwe Egberts. Nizozemský producent kávy a čaje má totiž ve Valašském Meziříčí továrnu. Doposud se jako distribuční sklad využívá sklad DB Schenker v nedalekém Novém Jičíně, přesun do nového zkrátí cestu mezi výrobou a distribucí o 15 km. Shuttle přeprava mezi výrobou a distribučním centrem bude fungovat nepřetržitě. Do budoucna společnost DB Schenker plánuje automatizovat vykládku pravidelných shuttle, a tím zkrátit vyložení kamionu ze současných 30 minut na 90 sekund.

Datum zveřejnění

19.04.2022

Zdroj informací

DB Schenker

Foto: DB Schenker

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2366 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál