Servind

Dvě Tatry Phoenix od slovenských žáků

Dvě Tatry Phoenix od slovenských žáků

Unikátní projekt Tatra do škol, který už několik let funguje v České republice, úspěšně odstartoval i na Slovensku. V prvním dubnovém týdnu byly oficiálně dokončeny první dva automobily Tatra Phoenix 4x4, které v rámci projektu Tatra do škol sestavili žáci slovenských středních škol v Trenčínském kraji. Konkrétně se jednalo o Střední odbornou školu v Považské Bystrici a o Střední odbornou školu strojnickou v Bánovcích nad Bebravou.

Stavba vozidel Tatra Phoenix ve Střední odborné škole v Považské Bystrici a Střední odborné škole strojnické v Bánovcích nad Bebravou začala v listopadu loňského roku. Do stavby nákladních automobilů se zapojili žáci druhých a třetích ročníků. Oba nákladní automobily budou sloužit Správě silnic Trenčínského samosprávního kraje poté, co projdou v kopřivnické automobilce Tatra Trucks homologací. V průběhu kompletace vozidel vybraní žáci obou středních škol navštívili prostory společnosti Tatra Trucks, polygon a nové Muzeum nákladních automobilů Tatra.

Tak, jako v České republice, i na Slovensku by automobilka Tatra Trucks chtěla v projektu ve spolupráci se školami a kraji pokračovat.

Datum zveřejnění

05.05.2022

Zdroj informací

Tatra Trucks

Foto: Tatra Trucks

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2359 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál