Servind

Elektrické nákladní vozy Volvo v prodeji

Elektrické nákladní vozy Volvo v prodeji

Prodej modelů těžké řady elektrických nákladních vozidel Volvo Trucks se nyní po oficiálním otevření objednávkového systému opravdu rozběhne.

Společnost Volvo Trucks oficiálně otevřela objednávkový systém pro svou řadu těžkých elektrických nákladních vozidel Volvo FH Electric, FM Electric a FMX Electric. Sériová výroba se postupně rozběhne na podzim tohoto roku. Podvozky budou uvedeny do prodeje ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022.

 Elektrická nákladní vozidla se budou zpočátku vyrábět v CO2 neutrálním závodě v Tuve v Göteborgu.

„Toto je milník pro Volvo Trucks. O objednávky těchto fantastických nákladních vozidel je ze strany zákazníků velký zájem. Doposud jsme zákazníkům a partnerům nabízeli především podepsání předběžných objednávek a prohlášení o záměru ke koupi, ale nyní začínáme podepisovat závazné objednávky, což je významný krok vpřed pro elektrifikaci,“ říká prezident společnosti Volvo Trucks Roger Alm.

Elektrické verze středně těžkých nákladních vozidel Volvo FE Electric, Volvo FL Electric a Volvo VNR jsou již v sériové výrobě. V roce 2021 společnost Volvo Trucks přijala objednávky, včetně prohlášení o záměru k nákupu, na více než 1100 elektrických nákladních vozidel ve více než 20 zemích. Největší trhy pro elektrická nákladní vozidla Volvo v Evropě jsou v současnosti Norsko, Švédsko a Německo. Volvo Trucks je lídrem na evropském trhu těžkých elektrických nákladních vozidel s tržním podílem 42 % v roce 2021 a má vedoucí postavení také v Severní Americe.

„Zjevně se stává konkurenční výhodou, že můžeme nabízet tichá dopravní řešení s nulovými emisemi výfukových plynů,“ komentuje Roger Alm.

S celkem šesti modely elektrických nákladních vozidel ve výrobě od letošního roku má Volvo Trucks nejúplnější elektrickou řadu v celosvětovém nákladním průmyslu, která zahrnuje vše od městské distribuce a odvozu odpadu až po městskou stavební dopravu a regionální dopravu. Cílem společnosti je, aby polovina jejího celkového prodeje nákladních vozidel byla do roku 2030 elektrická.

Datum zveřejnění

18.05.2022

Zdroj informací

Volvo Trucks

Foto: Volvo Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.243 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál