Servind

Plakát 50 let rallye od Automobilist

Plakát 50 let rallye od Automobilist

Mistrovství světa v rallye letos vstoupilo do své 50. sezóny. Půlstoletí náročných soutěží, legendárních jezdců i vozů a technických inovací oslavuje limitovanou edicí uměleckých plakátů i česká společnost Automobilist, která je oficiálním dodavatelem seriálu a provozuje i WRC Print Store.

Nový umělecký plakát, který stejně jako ostatní díla Automobilist vznikl díky špičkové počítačové grafice a 3D modelování, zachycuje momentky ze všech 50 ročníků Mistrovství světa rallye, a to včetně toho letošního, který začal v lednu vítězstvím legendárního Sebastiana Loeba v Rallye Monte Carlu. Tedy tam, kde v roce 1973 seriál odstartoval.

„Během půlstoletí prodělala soutěžní auta pro rallye mezi ostatními vozy v motoristickém sportu pravděpodobně nejradikálnější změny. Náš plakát zachycuje vývoj, který šel od klasiky, jako je Lancia Stratos, až po moderní hybridní vozy Rally1, s nimiž se jezdí od letoška,“ říká Jan Rambousek, kreativní ředitel Automobilist a autor uměleckého plakátu. K dostání je pouze 500 kusů.

Automobilist již od roku 2020 provozuje WRC Print Store, e-shop s tištěnými produkty licencovanými WRC. Zde jsou k nalezení díla zachycující vozy z celé padesátileté historie seriálu. Nedávno třeba společnost představila limitovanou edici plakátů k 75. narozeninám fenomenálního německého pilota Waltera Röhrla. K dostání byly i kusy s podpisem dvojnásobného mistra světa.

„Oficiální spolupráce s WRC si velice vážíme a jsme pyšní na to, že můžeme s tak zavedenou značkou oslavit její velké výročí. Silné příběhy jezdců a jejich vozů, které se postavily všem překážkám, druhům podnebí, povrchům a tratím, jsou pro nás velkým zdrojem inspirace,“ dodává Pavel Turek, partner a spoluzakladatel Automobilist.

Datum zveřejnění

19.05.2022

Zdroj informací

Automobilist

Foto: Automobilist

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2529 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál