Servind

Celoroční řešení pro elektrická vozidla

Celoroční řešení pro elektrická vozidla

Společnost Continental představuje pneumatiky celoroční AllSeasonContact s valivým odporem třídy A - nejlepší možnou hodnotou v rámci energetických štítků EU. Čtyři z pěti rozměrů jsou označeny symbolem XL a zvládají tak větší zatížení. Tato kombinace dělá z pneumatiky AllSeasonContact ideální variantu pro elektromobily, protože unesou vyšší průměrnou zátěž a prodlužují dojezd vozidla. Pneumatiky AllSeasonContact se dají použít u elektromobilů jako jsou Hyundai Kona Electro, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 a Opel Mokka-e.

U nové pneumatiky se vývojářům podařilo snížit množství použitého materiálu a ještě výrazněji optimalizovat valivý odpor směsi. Tyto změny významně snižují deformaci pneumatiky a snižují energetické ztráty, které jsou hlavní příčinou valivého odporu.

„Jsme přesvědčeni, že absolutně univerzální pneumatika pro všechny elektrické automobily neexistuje. Namísto toho jsme více než deset let pracovali na dalším vývoji našeho portfolia, aby splňovalo náročné požadavky elektromobilů a zároveň dokázalo trvale snižovat emise aut se spalovacím motorem,“ uvádí vývojář pneumatik ve společnosti Continental Andreas Schlenke.

„Jsme jedním z prvních výrobců pneumatik, který získal hodnocení valivého odporu u celoročních pneumatik třídy A. To vše bez jakýkoliv kompromisů v bezpečnosti. Věřím, že i tento krok přispěje k dalšímu růstu oblíbenosti celoročních pneumatik u našich zákazníků,“ dodává Magda Nagyová, ředitelka divize Marketing, Continental Barum s.r.o.

Pneumatika AllSeasonContact spojuje vynikající vlastnosti letních a zimních prémiových pneumatik společnosti Continental. Nízký valivý odpor má pozitivní účinky i na vozidla se spalovacími motory. Snižuje emise CO2, spotřebu a tím i náklady na provoz. Správci vozových parků mohou díky použití celoročních pneumatik ušetřit i za náklady na výměnu a skladování pneumatik. Nové velikosti AllSeasonContact se hodí i pro modely oblíbených firemních vozů, jako jsou Volkswagen Passat (Elegance, GTE) a Škoda Superb (Style, Premium Edition).

Společnost Continental doporučuje odbornou prohlídku celoročních pneumatik alespoň jednou ročně. Cílem je kontrola případného poškození a opotřebování.

Výrobci již schválili nové pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporem třídy A pro modely Volkswagen Transporter a Caddy a pro Jeep Compass.

Celoroční pneumatika Continental je dostupná ve 142 verzích: v šířce od 155 do 275 milimetrů a průměrem 14“ až 20“. Většina portfolia Continental AllSeasonContact má navíc už nyní velmi dobré hodnocení valivého odporu třídy B.

Dostupné velikosti Continental AllSeasonContact s valivým odporem třídy A

215/55 R17 98H XL

215/65 R16 102H XL

235/55 R17 103H XL

205/65 R15 99H XL

235/60 R17 102H

Datum zveřejnění

27.05.2022

Zdroj informací

Continental

Foto: Continental

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2633 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál