Servind

Zebra na veletrhu komunální techniky IFAT

Zebra na veletrhu komunální techniky IFAT

Česká automobilka Zebra Group vystavovuje užitkové vozy na největším mezinárodním veletrhu komunální techniky IFAT v německém Mnichově. Ten bude probíhá od 30. května do 3. června 2022. Spolu s dalšími 13 projekty se Zebra Group navíc zúčastní finále soutěže o cenu za inovaci evropského sdružení pro pracovní stroje a komunální techniku VAK, kam byla vybrána odbornou porotou.

Zebra Group na veletrhu prezentuje svoje užitkové vozy - zcela novou zástavbu motoru Caterpillar i druhou generaci plně elektrifikované varianty ELZebra, které bude nabízet pro západní trhy. ELZebra je užitkové vozidlo – nosič výměnných nástaveb s čistě elektrickým pohonem, které splňuje parametry tzv. clean vehicle.

Zebra Group se nyní s oběma variantami motorizace dostává mezi přední výrobce komunálních víceúčelových vozidel a dokáže obstát v evropské konkurenci nabídkou jak moderního spalovacího, tak elektrického pohonu.

Mezinárodní konkurenceschopnost vozidel Zebra Group potvrzuje i výběr odborné poroty VAK, která ELZebru vybrala do užšího výběru soutěže. Zebra Group je historicky jediným českým výrobcem, který byl na veletrhu IFAT porotou nominován do nejužšího finále.

„Pozitivní hodnocení projektu ELZebra nám ukazuje, že vozidla na elektrický pohon mají na trhu stále větší uplatnění. Pro Zebra Group se jedná již o druhou generaci těchto vozů a těší nás, že je budeme moci představit světové veřejnosti na mezinárodním veletrhu. Nutno říci, že naše umístění v nejužším výběru projektů oborového sdružení VAK pro nás bylo velmi příjemným bonusem a doufáme v co nejlepší prezentaci české produkce,“ říká jednatel společnosti Zebra Group Petr Řihák.

Zebra Group je jediným českým členem evropského sdružení VAK. Na veletrhu IFAT bude mít svůj výstavní prostor i ve společné expozici s Českou vodárenskou asociací. Společná expozice ukáže zapojení vozidel Zebra Group v praxi péče o vodárenská díla a objekty.

Světový veletrh pro vodu, odpadní vodu a odpadové hospodářství IFAT je největším veletrhem svého druhu na světě. Posledního ročníku se zúčastnilo 3305 vystavovatelů, mezi nimiž bylo i 40 firem z České republiky, a navštívilo jej 142 000 návštěvníků.

Datum zveřejnění

30.05.2022

Zdroj informací

Zebra Group

Foto: Zebra Group

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2463 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál