Servind

Toyota a Stellantis rozšiřují spolupráci

Toyota a Stellantis rozšiřují spolupráci

Stellantis a Toyota Motor Europe (TME) chtějí své partnerství dále rozšiřovat. Kromě předchozí spolupráce na městských dodávkách a středních užitkových vozech bude budoucí spolupráce zahrnovat také velký užitkový automobil včetně elektricky poháněné verze. Jde tedy o nástupce řady Fiat Ducato/Citroën Jumper/Peugeot Boxer/Opel Movano. Nové vozidlo se bude vyrábět v závodech Stellantisu v polských Gliwicích a italské Atesse (Sevel Sud).

Spolupráce firem Stellantisu (původně PSA) a TME započala v roce 2012 středně velkou dodávkou Toyota Proace, vyráběnou v závodě Hordain ve Francii. V roce 2019 následoval přírůstek do segmentu kompaktních lehkých užitkových vozů Toyota Proace City, vyráběný ve španělském závodě Vigo.

Uvedení nové velká dodávky na trh je plánované na polovinu roku 2024 a bude znamenat vstup Toyoty do segmentu velkých lehkých užitkových vozů v Evropě. Nová spolupráce Toyotě umožní nabízet v Evropě kompletní řadu lehkých užitkových vozů vedle pick-upu Hilux a modelů Proace a Proace City. Přínosem pro obě firmy je společný vývoj a optimalizace výrobních nákladů.

 

Datum zveřejnění

1.06.2022

Zdroj informací

Stellantis/Toyota

Foto: Stellantis

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2742 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál