Servind

Největší objednávka elektrických vozidel Scania

Největší objednávka elektrických vozidel Scania

Objednávka 110 nákladních vozidel představuje pro společnost Scania dosud největší projekt v segmentu těžkých elektrických nákladních vozidel a zároveň je začátkem partnerství obou firem v oblasti vývoje. Dohoda mezi společnostmi Scania a Einride má přispět k urychlení elektrifikace těžké nákladní dopravy.

Švédská technologická společnost Einride, přední poskytovatel komplexních digitálních, elektrických a autonomních řešení pro nákladní dopravu, začne od druhé poloviny roku 2022 začleňovat do své flotily 110 elektrických tahačů Scania. Společnost Einride již nyní disponuje jedním z největších evropských vozových parků těžkých elektrických nákladních vozidel a díky tomuto partnerství dále rozšíří své působení na trhu.

Elektrické tahače budou postaveny podle specifikací požadovaných společností Einride a budou využívat její operační systém Saga, který jako první svého druhu na světě zajišťuje efektivní a optimalizovanou elektrickou přepravu. Data o vozovém parku, která budou generována prostřednictvím platformy Saga, bude Einride sdílet se Scanií za účelem dalšího společného vývoje produktů.

Flotila 110 nákladních vozidel Scania bude nasazena po celé Evropě v průběhu roku 2022 a v první polovině roku 2023. Vozidla mají devět modulů akumulátorů o celkové kapacitě 300 kWh. Kvůli požadavku společnosti Einride na kratší rozvor však byly čtyři moduly přemístěny z obvyklé pozice na rámu za kabinu.

Datum zveřejnění

2.06.2022

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2009 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál