Servind

Společnost LKQ mění firemní identitu

Společnost LKQ mění firemní identitu

Společnost LKQ Europe představila nové logo a branding odrážející její pozici globálního a inovativního lídra na evropském trhu s náhradními díly pro automobilový průmysl. Nový branding má umožnit v rámci skupiny sblížit mateřskou společnost LKQ s jejími pobočkami po celém světě. Má ambici přilákat firmě další zákazníky a odrážet rozmanitost a integritu LKQ a jejích zaměstnanců.

V rámci pokračující expanze, integrace a transformace vytvořila společnost LKQ nový firemní branding a identitu, která má podpořit budování jednotné firemní kultury napříč evropským trhem, kde působí.

V roce 2011 společnost LKQ vstoupila na evropský trh akvizicí Euro Car Parts ve Spojeném království. Od té doby získala LKQ přes 80 společností ve více než 20 evropských zemích.

Svou novou firemní identitu bude společnost LKQ implementovat v následujících měsících.

„Abychom si i nadále udrželi svou pozici lídra na trhu s náhradními díly pro automobilový průmysl, považujeme za nezbytné rozvíjet a investovat do našeho firemního designu a reputace. Chceme budovat silnou a inspirativní globální značku, která bude odrážet nejen historii LKQ, ale také naše budoucí obchodní modely přinášející přidanou hodnotu pro zákazníky v celé Evropě. Dobrá pověst je také klíčem k přilákání těch nejlepších talentů na trhu. Budování silné značky nám pomůže vytvořit pozitivní mínění i reputaci moderní progresivní firmy a žádaného zaměstnavatele,“ říká generální ředitel LKQ Europe Arnd Franz.

LKQ Corporation byla založena v roce 1998 a od té doby se nepřestala posouvat vpřed, přičemž se snaží hledat kreativní řešení a přizpůsobovat se neustále se měnícímu konkurenčnímu prostředí. Když společnost LKQ vznikla, způsobila revoluci v odvětví náhradních dílů tím, že nabízela vysoce kvalitní automobilové díly za dobrou cenu. Tento přístup také propsala do svého názvu.

Tři písmena LKQ jsou zkratkami slov „Like-Kind-Quality“, což se volně dá přeložit do češtiny jako „kompatibilní náhradní díly ve značkové kvalitě“. Postupem času se LKQ stala předním poskytovatelem alternativních a speciálních dílů pro opravy a také příslušenství pro automobily a další vozidla s provozy v Evropě, Severní Americe a na Tchaj-wanu.Tím se význam těchto tří písmen posunul na další úroveň: „Leadership (schopnost vést nebo postavit se do čela), Know-how, Quality (kvalita)“. Toto slovní spojení má vyjadřovat klíčovou roli, kterou společnost LKQ sehrála při vytváření prostředí trhu s náhradními díly pro automobilový průmysl a tzv. „recyklační průmysl“.

„Jsme nyní globální společností, kterou tvoří více než 270 akvizic nabízejících náhradní díly pro automobilový průmysl a odborná řešení v našich čtyřech hlavních segmentech v Severní Americe, Evropě, odborných a samoobslužných službách. S tisíci kolegy po celém světě jsme dynamickým a podnikavým týmem a naše identita to musí odrážet. Evoluce našeho loga a firemní identity podpoří nejen novou éru podnikání, ale pomůže také vybudovat a upevnit naši pověst moderní firmy a oblíbeného zaměstnavatele,“ říká prezident a generální ředitel LKQ Corporation Dominick Zarcone.

Přibližně 46 000 zaměstnanců LKQ Corporation obsluhuje zákazníky ve 26 zemích. Nabízí jim široký sortiment recyklovaných OEM dílů i těch z aftermarketu. Poskytuje náhradní systémy, komponenty, zařízení a služby pro opravy a příslušenství osobních a nákladních automobilů, rekreačních i výkonných vozidel.

Datum zveřejnění

3.06.2022

Zdroj informací

LKQ

Foto: LKQ

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.199 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál